Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Chorvátska polícia zadržala muža podozrivého zo založenia požiaru pri Trogire

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB - Chorvátska polícia zadržala muža podozrivého zo založenia požiaru, pri ktorom v blízkosti obľúbeného pobrežného letoviska Trogir zhorelo 37 hektárov prevažne nízkej vegetácie. Podľa polície 35-ročný podozrivý muž založil požiar na dvoch miestach za pomoci zapaľovača, uviedla v sobotu agentúra AFP.

S požiarom, ktorý vypukol vo štvrtok neskoro večer v obci Seget Donji a zachvátil veľkú plochu borovicového lesa v blízkosti turistického kempu, apartmánov a hotela, bojovali desiatky hasičov a tri lietadlá. Hasičom sa v noci na sobotu - aj vďaka bezvetriu - podarilo zabrániť rozšíreniu požiaru na domy a hotelový komplex.

archívne video

Požiar autovraku v noci zamestnal nielen policajtov druhého bratislavského okresu (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Požiar zatiaľ nebol vyhlásený za úplne zlikvidovaný, ale hasiči ho majú pod kontrolou. Situáciu budú monitorovať aj v noci na nedeľu - druhú noc po sebe, informoval spravodajský web Zagreb.info.

Požiar zasiahol okraje komplexu apartmánov Medena a spôsobil menšie materiálne škody. Všetci hostia boli evakuovaní včas a väčšina z nich sa vrátila do izieb alebo bytov po tom, čo príslušné úrady schválili ich návrat, informoval citovaný web.

Chorvátsko, podobne ako zvyšok Balkánu, zasiahla vlna horúčav, ktorá sa začala začiatkom júla, pričom teploty prekročili aj 37 stupňov Celzia. Chorvátsko ročne navštívia milióny turistov, ktorých láka najmä pobrežie s viac ako 1000 ostrovmi a ostrovčekmi.

Viac o téme: PožiarZadržanýPolícia ChorvátskoTrogir
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu