Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pokus o atentát na Trumpa: Bývalý snajper je skeptický! Tieto detaily k sebe nepasujú

Donalda Trumpa postrelil atentátnik do ucha.
Donalda Trumpa postrelil atentátnik do ucha. (Zdroj: SITA/AP Photo/Gene J. Puskar)

WASHINGTON - V titulkoch naďalej dominuje pokus o atentát na Donalda Trumpa. Objavujú sa aj rôzne konšpiračné teórie. Teraz sa ozval bývalý ostreľovač a vyjadril svoje pochybnosti o útoku. V prípade armádneho veterána niektoré detaily nesedia.

Celý svet aj naďalej rozpráva o pokuse o atentát na Donalda Trumpa na predvolebnej akcii v sobotu (13. júla). 20-ročný muž postrelil exprezidenta a poranil mu ucho. Jeden muž bol zabitý a dvaja ďalší ľudia boli ťažko zranení.

Chyby tajnej služby takmer stáli Donalda Trumpa život

Podľa expertnej analýzy tajná služba urobila zásadnú chybu, ktorá takmer stála Donalda Trumpa život. Hoci pri rečníckom pulte boli umiestnené dva tímy ostreľovačov, 20-ročnému mladíkovi sa podarilo pokojne zaujať pozíciu na plochej streche v blízkosti miesta konania, pripraviť svoju poloautomatickú pušku AR-15 na útok a vystreliť. Pretože na streľbu na Trumpa si vybral takzvaný „slepý uhol“. Pozícia, ktorú ostreľovači nevideli.

Bývalý ostreľovač má pochybnosti o pokuse o atentát na Trumpa

Uprostred správ o streľbe sa teraz ozýva bývalý ostreľovač kanadskej armády. V rozhovore pre britský „Express“ Dallas Alexander vyjadril svoje obavy z pokusu o atentát na Trumpa. V prípade armádneho veterána, ktorý bol 14 rokov členom ostreľovacieho tímu kanadskej armády, niektoré detaily nesedia.

Armádny veterán nevie pochopiť, ako sa atentátnikovi podarilo dostať tak blízko k exprezidentovi. Podľa ex-snajpera bola strecha, z ktorej 20-ročný mladík strieľal, najzrejmejším miestom pre pokus o vraždu, a preto mala byť pred akciou skontrolovaná a zabezpečená.

Bývalý ostreľovač analyzuje pokus o atentát na Trumpa: Strelec musel mať pomoc

Vo videu na Instagrame bývalý ostreľovač vysvetľuje svoju konšpiračnú teóriu: "Nepochybujem o tom, že strelca podporil nejaký orgán, organizácia alebo vláda. Keď som videl leteckú fotografiu toho, čo sa údajne stalo, naozaj mi to nedáva zmysel." Podľa Dallasa Alexandra by bolo absolútne nemožné dostať sa na strechu, odkiaľ strieľal strelec za bieleho dňa zo zbraňou, bez pomoci.

Konšpirácie o pokuse o atentát na Donalda Trumpa: Mal strelec pomoc od vlády?

O jeho podozreniach z atentátu na Trumpa sa aktívne diskutuje pod instagramovým videom bývalého ostreľovača. Mnohí ďalší nasledovníci tiež veria, že strelec mal pri realizácii svojho plánu pomoc. Iní sa dokonca domnievajú, že celú vec mohol organizovať Trump:

  • "Obrovský Set-up. Tomuto chlapovi niekto pomohol, samozrejme každému, kto má rozum."
  • "Ako bývalý námorný prieskumník/ostreľovač súhlasím na 100 %. Nebol v dobre navrhnutom mestskom úkryte. Bol doslova na otvorenom poli, vo vzdialenosti 130 yardov a minul. Blázon!"
  • "Počkajte, kým zistíte, že Trump nebol ani postrelený. Je úžasné, čo robí starý trik WWE so skrytou žiletkou, keď si ublížite."
  • "Úplne súhlasím. Skutočnosť, že sa dostal do pozície a potom netrafil, pôsobí veľmi zvláštne."
Viac o téme: StreľbaAtentátDonald TrumpPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu