Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Šokujúce FOTO: Trump počas príhovoru a hneď vedľa...NEUVERITEĽNÉ Do hlavy mu letí GUĽKA!

Donald Trump na predvolebnom zjazde v Pensylvánii (Butler). Fotograf zachytil letiacu guľku len pár centimetrov od jeho hlavy
Donald Trump na predvolebnom zjazde v Pensylvánii (Butler). Fotograf zachytil letiacu guľku len pár centimetrov od jeho hlavy (Zdroj: X/The New York Times)

BUTLER – Počas výjazdu prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v Pensylvánii nikto netušil, že v blízkosti malého mestečka Butler bude jeho život v ohrození. Zábery z atentátu na Donalda Trumpa už kolujú po internete a sociálnych sieťach. Objavila sa dokonca aj fotografia letiacej guľky len niekoľko centimetrov od exprezidentov tváre.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Záber letiacej guľky je takmer nemožný. Bolo by to doslova nemožné, ale táto situácia nám to vyvracia. Navyše guľka bola zachytená na predvolebnom zjazde prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v Pensylvánii (Butler), kde nikto z prítomných divákov ani len netušil, že dôjde k streľbe. Záber je napriek tomu na svete, pričom guľka bola zachytená len niekoľko centimetrov od Trumpovej hlavy. Autorom je fotograf denníka New York Times Doug Mills.

Jeden z výstrelov 

V rozhovore pre rovnaký denník sa snažil tento neuveriteľný počin vysvetliť bývalý špeciálny agent FBI Michael Harrigan. V úrade pôsobil dlhých 22 rokov. Viedol školiacu jednotku FBI pre strelné zbrane a a v súčasnosti pracuje ako konzultant v zbrojnom priemysle.

"Ten záber je nespochybniteľný. Jasne to ukazuje rozrážanie vzduchu v dôsledku dráhy strely. Zdá sa, že na snímke je uhol priliš nízko. Ako všetci vieme, guľka mu (Trumpovi) poranila ucho. Strelec však vystrelil hneď niekoľkokrát," povedal Harrigan. 

Bývalý špeciálny agent potvrdil, že snímka nie je žiadny falzyfikát a za určitých okolností bolo snímku možné spraviť. Mills používal fotoaparát Sony, ktorý je schopný zachytávať obrázky rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Tento záber musel byť spracovaný pri rýchlosti "1/8,000th za sekundu" (TH/s je jednotka používaná na určenie rýchlosti spracovania údajov a zodpovedá 1 biliónu hashov za sekundu). 

Poloautomatická puška AR-15

Ďalším faktorom je podľa Harrigana rýchlosť strely vystrelenej zo strelnej zbrane. Počas vyšetrovania sa na mieste streľby našla poloautomatická puška AR-15. "Pokiaľ toto bola zbraň útočníka, musel použiť guľky kalibru .223 (5,56 mm), ktoré po vystrelení letia vzduchom o rýchlosti 976 m/s. Pri rýchlosti spracovania snímky zo spomínaného fotoaparátu by to umožnilo urobiť záber na letiacu guľku každú 1,2 sekundy," vysvetlil bývalý agent FBI.  

Väčšinu kamier, ktoré sa používajú špeciálne na zameranie vystrelených nábojov počas letu, nie je možné len tak kúpiť v obchode. "Tento záber je viac ako úchvatný, pretože zachytiť guľku by bol problém aj pre fotografa, ktorý by vedel, že v tom momente dôjde k streľbe na prezidentského kandidáta," dodal Michael Harrigan na záver. 
 

Viac o téme: StreľbaAtentátGuľkaFoto USADonald TrumpButlerPensylvániaKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu