Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Horúčavy dorazili aj na Ukrajinu: Vojaci na fronte obsluhujú delo v trenkách, pomáhajú si, ako vedia!

Horúčavy sú vojaci nútení zvládať aj na fronte
Horúčavy sú vojaci nútení zvládať aj na fronte (Zdroj: Telegram/@Butusov plus)

KYJEV – Horúce leto a teploty nad 30 stupňov Celzia, ktoré atakujú na niektorých miestach až +40 stupňov Celzia dorazili aj na front. Na sociálnych sieťach sa objavilo video, kde delostrelci obsluhujú delo iba v boxerkách.

Publicista Jurij Butusov zverejnil na sociálnej sieti video, ako skupina delostrelcov obsluhuje delo. Horúčavy, ktoré aktuálne sužujú mnohé krajiny sú nútení zvládať aj vojaci na fronte. Maskáčové oblečenie, vesty a helmy vymenili za tričká a krátke nohavice a v niektorých prípadoch dokonca iba za spodnú bielizeň.

Následky búrky po zrušenom festivale Pohoda (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

„Takto vyzerá práca delostrelcov ukrajinskej armády v súčasných neuveriteľných horúčavách,“ uviedol Butusov na sociálnej sieti. Na záberoch je vidieť, ako skupinka mužov obsluhuje húfnicu D-20 a vkladá do nej granáty, ktoré vážia okolo päťdesiat kilogramov. V komentároch sa objavil aj jeden, ktorý upozorňuje na fakt, aké sú granáty ťažké. „Neviete si to ani predstaviť. Hemeroidy a pruh zaručený,“ dodal.

Ukrajina v týchto dňoch bojuje s extrémnymi teplotami, ktoré na niektorých miestach dosahujú až 38,0 stupňov Celzia. Niektoré supermarkety v Kyjeve sa pre problémy s klimatizáciou a stabilitou energetickej siete rozhodli nepredávať mäso a mliečne výrobky. Zdá sa však, že s horúčavami sa vojaci vyrovnávajú po svojom. Okrem zhodenia zvrškov nepotrebného oblečenia na sociálnu sieť posmešne napísali, že „za Janukovyča tak teplo nebolo.“

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaUkrajina v kríze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu