Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Kenská polícia zadržala muža, ktorý sa priznal k vražde 42 žien: Medzi obeťami bola aj jeho manželka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAIROBI - Kenská polícia v pondelok oznámila, že zadržala podozrivého sériového vraha, ktorý sa priznal k zavraždeniu 42 žien. Medzi obeťami bola aj jeho manželka, informujeme podľa správy agentúry AFP.

Telá obetí vrah následne vyhodil na smetisko. Od piatku bolo zo smetiska v slume Mukuru na juhu hlavného mesta Nairobi vytiahnutých celkovo deväť zohavených a rozrezaných tiel zabalených v igelitových vreciach. Policajný inšpektor uviedol, že polícia v pondelok zadržala 33-ročného muža menom Collins Jumaisi Khalusha, podozrivého zo spáchania zločinu.

"Máme dočinenia so sériovým vrahom, psychopatickým sériovým vrahom, ktorý si neváži ľudský život," povedal šéf riaditeľstva pre vyšetrovanie zločinov Mohamed Amin. Podozrivý sa podľa neho priznal, že vylákal a zabil dovedna 42 žien a ich telá zlikvidoval na skládke. K vraždám došlo v období od roku 2022 do 11. júla tohto roku. Prvou obeťou vraha bola jeho manželka, ktorú zaškrtil a jej telo následne rozštvrtil a vyhodil na smetisku.

Dobrovoľníci hľadali obete

Polícia zadržala ďalšieho podozrivého, ktorý bol prichytený s telefónom jednej z obetí. Kenský policajný dozorný orgán, Nezávislý úrad pre dohľad nad políciou (IPOA), v piatok uviedol, že vyšetruje, či sa na nájdení tiel na skládke podieľala polícia, pričom poznamenal, že skládka sa nachádzala len 100 metrov od policajnej stanice. Počas víkendu dobrovoľníci na smetisku prehľadávali obrovské kopy odpadu a hľadali ďalšie obete. Keď sa miestni obyvatelia pokúsili na policajnú stanicu odniesť vrece, ktoré vytiahli z lomu, príslušníci polície proti nim použili slzotvorný plyn, píše AFP. Ľudskoprávne organizácia často obviňujú kenskú políciu z využívania neprimeranej sily, nezákonného zabíjania či vedenia zásahových jednotiek.

Viac o téme: VraždaPolícia Keňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu