Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Mrazivý prípad z Česka: Muž čelí súdu za zabitie a rozrezanie ženy, telo našli v priehrade

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek)

PRAHA - Prípad muža, ktorý podľa obžaloby zavraždil ženu, s ktorou žil vo vile v Jevanoch, začne v pondelok pojednávať stredočeský krajský súd. Na otázku ČTK to uviedol hovorca súdu Jiří Wažik. Za úmyselnú vraždu a ďalšie trestné činy obžalovanému hrozí 15 až 20 rokov väzenia, prípadne aj výnimočný trest. Telo obete našli kriminalisti vlani na jeseň v Slapskej priehrade.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Muž ženu, ktorá bola podľa skorších informácií partnerkou jeho otca, zavraždil podľa prokurátora vlani medzi 31. januárom a 3. februárom. Motívom činu bolo podľa obžaloby okrem iného zabrániť jej v tom, aby oboch mužov zo svojej vily vysťahovala. Podľa vyšetrovateľov muž svoju obeť niekoľkokrát tvrdým predmetom zasiahol do hlavy, porezal ju tiež na krku.

Po tom, čo žena zomrela, ju obžalovaný muž podľa kriminalistov rozrezal a s pomocou svojho otca pozostatky zhodil do Slapskej priehrady. o jej účtu potom získal pomocou výberov a prevodov viac ako 1,5 milióna korún. O obvinení muža informovali policajti vlani v septembri. Zadržali ho v pivnici domu v Jevanoch. Pozostatky ženy našli policajti v Slapskej priehrade v hĺbke 44 metrov. S identifikáciou miesta, kde sa nachádzali, pomohli policajné psy.

Viac o téme: ČeskoSúdVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu