Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Medvedev opäť perlil: Vytáral do sveta Putinov skutočný plán s Ukrajinou

Ruskí prezident Vladimir Putin a ruský premiér Dmitrij Medvedev.
Ruskí prezident Vladimir Putin a ruský premiér Dmitrij Medvedev. (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Nemal si Dmitrij Medvedev túto informáciu nechať radšej pre seba? V novom príspevku v telegrame bývalý šéf Kremľa bezostyšne odhalil skutočný plán Vladimira Putina na Ukrajine. Každý, kto verí, že Putin má záujem o ukončenie vojny, je na omyle. Ani mierová dohoda by neskončila vojnu na Ukrajine.

Dmitrij Medvedev bol prezidentom Ruska v rokoch 2008 až 2012 a potom predsedom vlády Ruskej federácie do roku 2020. Od roku 2020 zastáva funkciu zástupcu šéfa Bezpečnostnej rady Ruskej federácie.

archívne video

Čo znamená pre Ukrajinu NATO? (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Medvedev ako lojálny Putinov propagandista vo vojne na Ukrajine

Keď bol Medvedev na čele Kremľa, považovali ho za liberálnu nádej Ruska. Už po tom niet ani stopy. Od začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 sa exšéf Kremľa opakovane dostáva na titulky so štvavými príspevkami na sociálnych sieťach. Opovrhuje západnými národmi, vehementne obhajuje „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine a opakovane sa vyhráža Západu jadrovými údermi, ak USA, Francúzsko, Nemecko a ďalšie štáty budú naďalej Ukrajinu podporovať.

Hovorí o skutočnom pláne Vladimira Putina na Ukrajine

V novom príspevku na Telegrame Putinov poskok sa opäť pozabudol a zároveň odhalil skutočné plány Vladimira Putina s Ukrajinou. Pretože zatiaľ čo vodca Kremľa núti svet veriť, že má záujem o mierovú dohodu, Dmitrij Medvedev vie, že to tak nie je. Aj keby sa Ukrajina a Rusko dohodli na mierovej zmluve, podľa Medvedeva by to neviedlo k ukončeniu bojov.

Putin podľa Medvedeva nemá záujem ukončiť vojnu

"Dokonca aj po podpísaní papierov a prijatí porážky sa zostávajúci radikáli po preskupení svojich síl skôr či neskôr vrátia k moci, inšpirovaní západnými nepriateľmi Ruska. A potom príde čas, aby sa jašter konečne zničil," povedal Medvedev v Telegrame. Rusko nakoniec „vráti zostávajúce územia Rusku“.

Experti sú znepokojení - Putin by mohol pokračovať v dobývaní Ukrajiny po mierovej dohode

Americký think tank Institute for the Study of War (ISW) bol znepokojený nedávnymi Medvedevovými komentármi. Zdá sa, že Vladimir Putin plánuje pokračovať v dobývaní Ukrajiny aj po vyjednanej mierovej dohode.

To, že bývalý šéf Kremľa protirečí súčasným Putinovým vyjadreniam, politológovi ruského pôvodu Konstantinovi Soninovi nedáva zmysel. "Nedáva to zmysel, ak je to lož - je to v rozpore s nedávnym Putinovým úsilím o mier pre územia, ktoré Rusko presadzuje mnohými kanálmi, diplomatickými a neformálnymi," napísal Sonin na X.

Viac o téme: Vladimir PutinUkrajinaDmitrij Medvedev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu