Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Potopa v obci Ubľa! Voda z potoka Brezovčík zaplavila cestu aj pivnice

(Zdroj: Getty Images)

UBĽA - V obci Ubľa v okrese Snina v pondelok dopoludnia zaplavila voda z potoka Brezovčík hlavnú cestu aj viacero pivníc rodinných domov. Ako uviedol starosta Jozef Fejsák, v obci preto vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity.

V obci po vybrežení potoka evidujú škody na miestnej komunikácii, z ktorej voda strhla asfalt a poškodený majetok majú aj obyvatelia. "Cez hlavnú cestu pretiekol potok. V piatich domoch zaplavilo pivnice či kotolne, v ďalších troch dvoroch vzalo kurník či uložené drevo na zimu," dodal starosta s tým, že pršať začalo okolo 4.00 h ráno.

archívne video

V obci Kamenná Poruba po silnom prívalovom daždi voda z potoka zaplavila cesty a domy (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Podľa starostu už voda klesla a venujú sa hlavne odstraňovaniu škôd. "V Ubli si nepamätáme, že by sa niekedy potok vylial na tomto mieste," doplnil. Aj voda z menšieho potoka zo severnej strany obce poškodila jeden rodinný dom. "Aktuálne sa zisťuje rozsah škôd a vykonávame zabezpečovacie práce," uviedol Tomáš Januš z referátu komunikácie Slovenského vodohospodárskeho podniku s tým, že stupeň povodňovej aktivity v Ubli bol popoludní znížený na druhý.

Viac o téme: PotokZáplavyUbľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu