Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

FBI zverejnila identitu: FOTO Kto je muž, ktorý postrelil bývalého prezidenta Trumpa?

(Zdroj: SITA/AP Photo/Gene J. Puskar,X)

WASHINGTON – Atentátnikom strieľajúcim na bývalého prezidenta Trumpa je 20-ročný Thomas Matthew Crooks, uviedol v nedeľu americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Informuje o tom agentúra Reuters. Útočník bol členom exprezidentovej Republikánskej strany, napísal denník The Washington Post s odkazom na evidenciu registrovaných voličov. 

Podľa doterajších informácií Crooks na Trumpa spustil paľbu z pušky typu AR z neďalekej strechy počas predvolebného mítingu v Pensylvánii, ktorý Trump absolvoval ako republikánsky kandidát v novembrových voľbách na prezidenta Spojených štátov. Útočníkovi, ktorý po streľbe zomrel, sa podľa tajnej služby podarilo vystreliť niekoľkokrát. Jeden účastník mítingu bol zabitý, dvaja utrpeli vážne zranenia.

Galéria: Streľba na exprezidenta Donalda Trumpa

Trump bol postrelený do pravého ucha, tajná služba ho však evakuovala z pódia do bezpečia. Poradcovia bývalého prezidenta Trumpa uviedli, že sa mu "darí dobre" a že "sa teší" na republikánsky národný zjazd, ktorý sa uskutoční budúci týždeň v meste Milwaukee.

Viac o téme: Donald TrumpFBIThomas Matthew Crooks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu