Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Rybári sa napili z fliaš vylovených z mora: Päť z nich zomrelo! Mysleli si, že je v nich alkohol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

KOLOMBO – Najmenej päť rybárov zo Srí Lanky zomrelo po tom, ako vypili obsah fliaš nájdených počas plavby na mori, uvádzajú miestne médiá. Informuje o tom televízia BBC a denník The Independent.

Šesťčlenná posádka lode Devon, ktorá obsah fliaš vypila, na mori chytala ryby, uviedlo srílanské námorníctvo. Štyria rybári podľa denníka The Independent krátko nato zomreli, piaty zomrel o dva dni neskôr. Šiesta osoba bola v kritickom stave prevezená na palubu singapurskej obchodnej lode MV Kota Camil.

archívne video

Trenčianski rybári vysadili do lovných pstruhových potokov takmer 1000 kilogramov pstruhov (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Rybári rozdali niekoľko fliaš ďalším lodiam

Podľa srílanských úradov nebol obsah fliaš bezprostredne známy a prebieha zisťovanie jeho zloženia. Rybári si mysleli, že vo fľašiach je alkohol, uviedol Susantha Kahawatte, generálny riaditeľ srílanského odboru rybárstva a vodných zdrojov. Dodal, že rybári niekoľko fliaš rozdali posádkam ďalších lodí, námorníctvo sa ich preto pokúsilo kontaktovať. Je však možné, že počet obetí ešte porastie.

Viac o téme: MoreFľašeObeteRybáriSrí Lanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu