Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Prezidentova hovorkyňa v šoku: Desivá otázka novinára! Čo keď Biden prespí jadrový útok?

Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierrová Zobraziť galériu (2)
Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierrová

WASHINGTON - Aký unavený je prezident USA? Joe Biden (81) sa od debaklu v televíznom dueli s Trumpom nevie zbaviť tejto témy.

Bidenov tím uviedol, že v budúcnosti chce ísť spať skôr a po dueli sa zúčastniť iba vybraných podujatí. V najlepšej forme je medzi 10:00 a 16:00, ale potom už nie.

archívne video

Zuzana Čaputová sa vo Varšave stretla s prezidentom Spojených štátov Joeom Bidenom (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Reportér teraz položil hovorkyni vlády Karine Jean-Pierrovej šokujúcu otázku: „Hovoríte, že prezident má najbystrejšiu myseľ do 16:00. Za predpokladu, že Pentagon zistí prichádzajúcu jadrovú bombu a je 23:00, komu zavoláte? Prvej dáme?"

Po diskusiách uplynulých týždňov je to pochopiteľná otázka, o to viac, že ​​americký prezident po televíznom dueli priznal, že počas živej debaty v televízii takmer zaspal.

Jean-Pierrová odpovedala bez toho, aby bola konkrétna: „Má tím, ktorý ho informuje o všetkých novinkách, ktoré sú dôležité pre americký ľud. O tom, kto sa s ním môže podeliť o správy, rozhodne jeho poradca pre národnú bezpečnosť. To znamená, že ak dôjde k vážnemu ohrozeniu USA, niekto to prezidentovi povie...

Všetky oči sa na summite NATO sa upierali na Bidena

Zatiaľ čo jeho hovorkyňa musí odpovedať na otázky o jeho spánkových návykoch, Biden sa na začiatku summitu NATO vo Washingtone tváril bojovne.

Jeho prejav k zhromaždeným medzinárodným spojencom smeroval v neposlednom rade k domácemu publiku a mal potlačiť pochybnosti o jeho mentálnych schopnostiach pre prezidentský úrad.

Biden vo svojom prejave pri príležitosti 75. výročia NATO hovoril energicky a do značnej miery bez prešľapov – hoci na rozdiel od televízneho duelu čítal prejav z čítačky.

Výzvy na odstúpenie

Už desať členov amerického Kongresu z Demokratickej strany verejne vyzvalo svojho straníckeho kolegu a prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z prezidentských volieb. V stredu v článku pre denník The New York Times (NYT) sa pridal aj mecenáš Demokratickej strany a hollywoodska hviezda George Clooney.

"Milujem Joea Bidena. Ako senátora, ako viceprezidenta a ako prezidenta. Považujem ho za priateľa a verím v neho. Verím v jeho charakter, jeho morálku. V posledných štyroch rokoch zvíťazil v mnohých bitkách, ktoré viedol. Ale súboj, ktorý vyhrať nemôže, je súboj s časom. To nemôže nikto z nás,“ napísal Clooney.

Viac o téme: Joe BidenPrezidentské voľby USAKarine Jean-Pierreová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu