Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Novinára talianskeho denníka napadla skupina pravicových militantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Novinára talianskeho denníka La Stampa Andreu Jolyho napadla v meste Turín skupina ľudí pred barom, ktorí navštevujú aj krajne pravicoví militanti. Talianske médiá o tom informovali v nedeľu, píše agentúra ANSA.

Skupina militantov, ktorá je údajne napojená na neofašistické hnutie Casa Pound, sa vraj novinára najprv spýtala, kto je. Následne od muža žiadala mobil, a keď sa im pokúšal utiecť, kopali ho a bili. "Vyjadrujeme solidaritu s novinárom denníka La stampa, ktorého dnes večer napadli ľudia blízki (hnutiu) Casa Pound, keď sa snažil zdokumentovať podujatie, na ktorom sa podieľal," povedal starosta Turína Stefano Lo Russo.

"Takéto epizódy násilia a zbabelej agresie, ktoré sa, dúfam, čo najskôr vyšetria, nesmú mať v našom meste miesto. Nemožno ich tolerovať a všetky politické strany ich musia dôrazne odsúdiť," zdôraznil starosta. "Sloboda tlače je základným kameňom demokracie. Každý útok na tých, ktorí využívajú právo informovať, je útokom na samotné demokratické hodnoty," uzavrel. Poslanec centristickej Demokratickej strany (PD) Mauro Berruto vyzval ministra vnútra Mattea Piantedosiho, aby zasiahol, dodáva ANSA.

Viac o téme: TalianskoNovinárNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu