Piatok5. júl 2024, meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia

Do boja proti lesným požiarom v Grécku sa zapojí 240 hasičov zo zahraničia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

ATÉNY - Grécke hasičské tímy tento rok posilní 240 hasičov z Bulharska, Malty, Moldavska a Rumunska. V krajine budú pôsobiť od júla do polovice septembra, keď je sezóna lesných požiarov najintenzívnejšia, uviedli grécke úrady. Informuje o tom agentúra AP.

Prvý hasičský tím z Bulharska už dorazil do mesta Thessaloniki na severe Grécka. Ďalších 15 hasičov z Malty dorazí v polovici júla, základňu bude mať na juhu krajiny, uviedlo grécke ministerstvo civilnej ochrany. Grécko počas suchých a horúcich letných mesiacov sužuje množstvo lesných požiarov. Počas 24 hodín od poludnia v pondelok do poludnia v utorok vypuklo v krajine 36 nových požiarov, väčšinu sa však podarilo uhasiť už v počiatočných štádiách horenia, uviedol grécky hasičský zbor.

Dva rozsiahle lesné požiare si v pondelok vynútili evakuáciu množstva ľudí z hotelov a domov na ostrovoch Kos a Chios na východe Egejského mora. Pri požiaroch utrpeli zranenia štyria hasiči a jeden dobrovoľník. Na ostrove Chios bol za údajné založenie požiaru zatknutý muž a bola mu uložená pokuta vo výške 8000 eur. Suché a horúce počasie so silným vetrom minulý mesiac prispeli k šíreniu lesných požiarov v Grécku aj Turecku. Tohtoročná sezóna bude podľa očakávaní veľmi intenzívna, pretože zima bola mierna a suchá. Rozsiahle požiare si minulý rok v Grécku vyžiadali viac než 20 obetí.

Viac o téme: GréckoPožiarHasiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu