Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Hasičom sa podarilo zastaviť šírenie lesných požiarov v okolí Atén

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Yorgos Karahalis)

ATÉNY - Lesné požiare, ktoré počas uplynulého víkendu sužovali predmestie Atén, sú už podľa pondelkového vyhlásenia miestnych hasičov pod kontrolou. Informáciu sme prevzali z agentúry AFP.

Dva požiare vypukli v nedeľu v aténskej štvrti Stamata a v pobrežnom meste Keratea. K ich vzniku prispel silný vietor, ktorý dosahoval rýchlosť až 70 km/h, a pretrvávajúce sucho. Grécke úrady postihnuté oblasti evakuovali. O život prišiel jeden 45-ročný muž, ktorý utrpel zástavu srdca počas úteku pred plameňmi. Zničených bolo aj niekoľko domov a áut.

Hasičom sa podarilo zastaviť
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Yorgos Karahalis)

Šírenie ohňa zastavili pomocou hasičských lietadiel a vrtuľníkov

Podľa hovorcu hasičského zboru Vasilisa Vathrakojannisa sú však už od pondelka všetky požiare pod kontrolou. Šírenie ohňa zastavili pomocou hasičských lietadiel a vrtuľníkov. Situácii taktiež dopomohlo, že silný vietor postupne ustal. Grécko v súčasnosti zažíva náročnú sezónu lesných požiarov. Podľa doterajších meraní má za sebou najteplejšiu zimu. V júni taktiež grécki meteorológovia zaznamenali najskoršiu vlnu horúčav, pričom najvyššia teplota dosiahla 44 stupňov Celzia.

Viac o téme: PožiarHasičiAtény
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu