Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Požiar na ostrove Hydra! Polícia zadržala dvoch ľudí zo superjachty

(Zdroj: Getty Images)

ATÉNY - Grécka polícia zadržala vo štvrtok dvoch ľudí zo superjachty, ktorú si prenajali bohatí Kazachovia a odpálením ohňostroja zrejme zapríčinili požiar na ostrove Hydra. Informuje správa AFP.

Dvaja muži - kapitán a prvý dôstojník - boli po výsluchu umiestnení do cely predbežného zadržania. Zvyšných 11 členov posádky podmienečne prepustili. Piatkový požiar zničil približne 30 hektárov borovicového lesa, ktorý je zároveň jediným na ostrove.

archívne video

Zásah hasičského lietadla na chorvátskom ostrove Brač (Zdroj: Tip čitateľa)

Starosta Hydry Jorgos Kukudakis pre televíziu ERT povedal, že je "pobúrený z toho, ako niektorí ľudia dokážu takto nezodpovedne spôsobiť požiar". Správa vyvolala vlnu nevôle aj na sociálnych sieťach. Grécko nedávno sprísnilo tresty za podpaľačstvo, pričom páchateľom hrozí až 20 rokov väzenia a finančná pokuta do výšky 200.000 eur. Úrady upozorňujú, že silný vietor a stúpajúce teploty predstavujú vysoké riziko lesných požiarov.

Grécko počas minulého týždňa zaznamenalo prvú tohtoročnú vlnu horúčav, keď teploty na niektorých miestach prekročili hranicu 44 stupňov Celzia. Agentúra AFP pripomína, že vlani zahynulo počas ničivých lesných požiarov v Grécku 20 ľudí.

Viac o téme: PožiarSuperjachtaPolíciaHydra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu