Nedeľa30. jún 2024, meniny má Melánia, zajtra Diana

Gašparovi zrušili obvinenie v kauze Ezechiel 7: Stal sa novým podpredsedom parlamentu

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslancovi Tiborovi Gašparovi (Smer-SD) zrušili obvinenie v kauze Ezechiel 7. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Gašpar priblížil, že vo štvrtok mu prostredníctvom jeho advokáta doručili rozhodnutie generálnej prokuratúry, podľa ktorého bol zbavený obvinení v kauze Ezechiel 7. "Je to známa kauza, ktorá mala ovplyvniť priebeh predvolebnej kampane," komentoval.

archívne video

Tlačová konferencia strany Smer-SD na tému lex atentát (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 obvinila vlani policajného exprezidenta a poslanca parlamentu Tibora G. a nitrianskeho podnikateľa Norberta B. z viacerých skutkov podplácania. Zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a viacerých skutkov prijímania úplatku obvinila expolicajta Romana S.

Zrušili aj Norbertovi Bödörovi

V kauze Ezechiel 7 zrušili obvinenie nielen poslancovi Tiborovi Gašparovi (Smer-SD), ale aj podnikateľovi Norbertovi Bödörovi. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

"V rámci konania o návrhu jedného z obvinených v kauze Ezechiel 7 bola preskúmaná ex offo správnosť a zákonnosť postupu pri vznesení obvinenia obvineným T. G. a N. B. Prvý námestník generálneho prokurátora SR v zastúpení generálneho prokurátora SR uznesením zo dňa 24. 6. 2024 rozhodol, že v tejto trestnej veci došlo k závažnému porušeniu zákona v neprospech obidvoch obvinených a uznesenie o vznesení obvinenia zrušil," skonštatovala hovorkyňa.

Novým podpredsedom parlamentu bude Tibor Gašpar

Novým podpredsedom Národnej rady (NR) SR bude Tibor Gašpar (Smer-SD). Poslanci ho zvolili vo štvrtkovom hlasovaní. V tajnej voľbe ho podporilo 79 poslancov, 61 bolo proti, jeden hlas bol neplatný. Gašpar aktuálne zastáva aj post predsedu parlamentného brannobezpečnostného výboru. Jeho prípadný nástupca zatiaľ nie je známy. Miesto podpredsedu parlamentu sa uvoľnilo po Ľubošovi Blahovi zo Smeru-SD. Ten sa funkcie vzdal potom, ako ho zvolili do Európskeho parlamentu.

Viac o téme: KauzaObvinenie Tibor GašparParlamentEzechiel 7
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu