Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Szijjártó označil Blinkenove vyjadrenia o antisemitizme v Maďarsku za nezmyselné

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

BUDAPEŠŤ - Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó vo štvrtok označil vyjadrenia amerického ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena o údajnej protižidovskej rétorike Maďarska za "nezmyselné obvinenia". Informuje o tom správa z agentúry MTI.

"Toto obvinenie je obzvlášť nezmyselné od ministra zahraničných vecí krajiny, kde sa v poslednom období výrazne zvýšili zastrašujúce útoky voči židom, a kde na univerzitách dochádza k antisemitickým nepokojom," uviedol Szijjártó na sociálnej sieti Facebook.

archívne video

Rastislav Káčer po stretnutí s Pétrom Szijjártóm: Naše názory sa líšiť môžu, ale je tu viac pozitívnej agendy (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Dodal, že izraelské futbalové kluby i národné mužstvo počas najbližšej sezóny opäť odohrajú svoje zápasy v Maďarsku, pretože sa tam cítia bezpečne.

Blinken v stredu predstavil výročnú správu, v ktorej okrem iných krajín kritizoval aj Maďarsko, kde je pri moci premiér Viktor Orbán. Predstavitelia tam podľa Blinkena naďalej používajú antisemitské výrazy a nenávistnú rétoriku voči moslimom a postihujú príslušníkov náboženských skupín, ktorí kritizujú vládu.

 

Antony Blinken kollégám most a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát hazánkkal szemben, mondván, hogy a...

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, June 26, 2024

Európska futbalová únia (UEFA) po začiatku konfliktu v Pásme Gazy rozhodla, že v Izraeli sa do odvolania nebudú hrať žiadne zápasy pod jej hlavičkou z dôvodu bezpečnostného rizika.

Viac o téme: AntisemitizmusVyjadreniaMaďarskoNezmyselnéPéter SzijjártóAntony Blinken
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu