Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Česká poslanecká snemovňa v prípade streľby na Filozofickej fakulte UK zriadi vyšetrovaciu komisiu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Vlaňajšiu streľbu na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe bude vyšetrovať desaťčlenná poslanecká komisia s cieľom získať odpovede na pretrvávajúce nejasnosti týkajúce sa postupu polície. Návrh opozičného hnutia ANO na zriadenie komisie v stredu jednomyseľne odobrila Poslanecká snemovňa.

Návrh opozičného hnutia nečakane podporili aj zástupcovia vládnej koalície. Predchádzajúce snahy opozície o zriadenie komisie boli dlhodobo neúspešné.V komisii budú zástupcovia všetkých poslaneckých klubov, činná by mala byť pol roka. O konkrétnom personálnom zložení komisie sa bude rozhodovať na júlovom zasadnutí snemovne.

archívne video

Pražskí policajti prenasledovali vodiča pod vplyvom drog (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Podľa schváleného uznesenia bude mať vyšetrovacia komisia za úlohu zmapovať udalosti od rána 21. decembra 2023 až do ukončenia zásahu silových zložiek, vyhodnotiť zásah a predložiť návrh na úpravu komunikácie a takticko-operatívneho riadenia polície. Môže tiež formulovať návrhy legislatívnych zmien na rýchlejšie a efektívnejšie nasadenie polície či tajných služieb, ak to urýchli identifikáciu možných páchateľov.

Viac o téme: StreľbaKomisiaSnemovňaPrahaKarlova univerzita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu