Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Neznámy útočník na skútri zastrelil muža v Kišiňove: Obeťou je hľadaný žiadateľ o azyl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Kišiňov 10. júla (TASR) - Moldavská polícia v stredu zverejnila informáciu, že obeťou piatkovej streľby v hlavnom meste Kišiňov sa stal turecký žiadateľ o azyl, ktorého kvôli obchodu s drogami hľadala medzinárodná policajná organizácia Interpol. Po útočníkovi polícia stále pátra. O incidente informovala agentúra Reuters.

Moldavské ministerstvo vnútra vo svojom stanovisku uviedlo, že neznámy útočník na elektrickom skútri ešte minulý piatok ráno niekoľkokrát vystrelil na muža, ktorý sedel na terase kaviarne vo štvrti Riscani v Kišiňove.Zavraždený muž podľa polície figuroval na zozname hľadaných osôb Interpolu pre podozrenie z obchodovania s heroínom. Jeho žiadosť o azyl v Moldavsku úrady zamietli, ale súdne konanie ešte nebolo ukončené.

Útočník po streľbe z miesta činu ušiel a polícia po ňom stále pátra. Polícia zverejnila zábery z bezpečnostných kamier, na ktorých je vidieť útočníka, ktorý mal však v čase útoku na hlave prilbu.Hlavný policajný inšpektor Viorel Cernauteanu pre tamojší rozhlas uviedol, že skutok podľa neho nesie znaky charakteristické pre profesionálneho vraha.Takýto incident je v pokojnom Kišiňove so 780.000 obyvateľmi veľmi neobvyklý, konštatuje Reuters.

Viac o téme: StreľbaAzylSkúterMoldavskoMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu