Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Príbeh ako z Hollywoodu: Zamilovaný muž zastavil lietadlo na štartovacej dráhe! Kvôli svojej láske

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TURÍN - Sú to scény ako z hollywoodskeho filmu: Na letisku v Turíne stojí na dráhe prúdové lietadlo s naštartovanými motormi, keď jeden cestujúci zrazu chce vystúpiť a prinúti pilota zastaviť.

"Nechoď, zostaň so mnou v Turíne." Týchto pár slov stačilo na to, aby spôsobili obrovský zmätok na palube osobného lietadla, ktoré bolo na pristávacej dráhe letiska v Turíne.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

Čo sa stalo? Ako uvádza taliansky denník „Corriere della Sera“, v lietadle bol mladý muž, ktorému krátko pred vzletom náhle zavolala jeho priateľka – hoci jeho mobilný telefón mal byť v skutočnosti v režime letu.

Ako v Hollywoode: Cestujúci zastaví prúdové lietadlo na dráhe  

Svojho milého telefonicky prosila, aby neletel do Madridu, ako pôvodne plánoval, ale zostal s ňou v Turíne – a správa mala na neho veľký vplyv.

Hoci prúdové lietadlo už bolo na štartovacej dráhe, motory bežali a pilot len ​​čakal na uvoľnenie z veže, cestujúci sa zrazu zdvihol zo sedadla. 

„Zastavte, musím vystúpiť, musím vystúpiť,“ zakričal cez kabínu a priblížil sa k niekoľkým letuškám, ktoré cestujúcim vysvetľovali bezpečnostné pokyny.

Podľa prítomných došlo spočiatku k hádke medzi pasažierom na jednej strane a palubným personálom a jedným z pilotov na strane druhej – nakoniec sa však lietadlo vrátilo späť k terminálu a muž mohol vystúpiť. 

Zamilovaný pasažier sa môže tešiť na dvojnásobného šťastného konca

Stalo sa tak však predovšetkým z toho dôvodu, že nervózny a zároveň veľmi odhodlaný muž bol vyhodnotený ako ohrozenie bezpečnosti letu. Lietadlo napokon odletelo do Madridu s takmer 70-minútovým meškaním. 

Incident mimochodom nemal pre pasažiera, ktorý bol zjavne veľmi zamilovaný, žiadne finančné následky. Pokuta mu nehrozí. Prevádzkovateľ letiska zdôrazňuje: "Pokiaľ lietadlo nevzlietlo, cestujúci má právo znova vystúpiť."

Viac o téme: LáskaLietadloPasažierPrerušenie štartu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu