Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Úrady v USA zavádzajú sankcie voči spoločnosti Boeing: Zdieľali informácie o vyšetrovaní

Boeing 737 MAX
Boeing 737 MAX (Zdroj: SITA/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

WASHINGTON - Americký Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB) zavádza sankcie voči spoločnosti Boeing za to, že zdieľala informácie o federálnom vyšetrovaní incidentu lietadla typu Boeing 737 Max 9 z januára tohto roka. Informuje agentúra AP.

Boeing podľa NTSB očividne porušil smernice úradu pre vyšetrovanie i podpísané dohody o poskytovaní neverejných informácií médiám či špekuláciách o možných príčinách núdzového pristátia stroja v januári.

archívne video

Cestovanie blízkej budúcnosti: Airbus predstavili prototypy lietadla bez emisií (Zdroj: Boeing )

Vedenie spoločnosti však podľa vyjadrení NTBS takéto informácie médiám poskytlo a vyšetrovanie vedené úradom označilo za pátranie po jednotlivcoch, ktorý za nehodu nesú zodpovednosť. NBTS uvádza, že sa zameriava na pravdepodobnú príčinu a nezvaľuje vinu na žiadneho jednotlivca.

Boeing bude aj naďalej jednou zo strán vyšetrovanie, nebude mať však prístup k informáciám. Spoločnosť vo štvrtok na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagovala. Na lietadle Boeing 737 Max 9 spoločnosti Alaska Airlines sa počas letu uvoľnila výplň núdzového východu a dopadla na dvor súkromného domu. Pilotom sa podarilo s lietadlom núdzovo pristáť a nikomu sa nič vážne nestalo.

Viac o téme: OpatreniaVyšetrovanieInformácieUSABoeingBoeing 737 Max 9
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu