Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Problémy Boeingu nemajú konca: Ďalšiemu lietadlu odpadlo po štarte koleso! Úrady preverujú aj iné podozrenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Ted S. Warren, File)

LOS ANGELES - Lietadlo United Airlines stratilo koleso pri štarte z Los Angeles. Boeing bezpečne pristál v Denveri. FAA incident vyšetruje.

Lietadlo United Airlines stratilo koleso počas štartu z Los Angeles, informuje USA Today. K incidentu došlo v pondelok o 7:15. Lietadlo, Boeing 757-200, bezpečne pristálo v Denveri o 10:00 miestneho času. Medzi 174 cestujúcimi a posádkou nedošlo k žiadnym zraneniam.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

"Koleso sa našlo v Los Angeles a vyšetrujeme, čo spôsobilo tento incident," povedal predstaviteľ United Airlines pre USA Today. Tento incident je posledným zo série incidentov, ktoré vyvolali dôkladnú bezpečnostnú kontrolu leteckej spoločnosti zo strany FAA.

Ďalší incident s boeingom

Podobný incident sa stal aj v marci. Lietadlo United Airlines smerujúce do Japonska stratilo jedno z hlavných podvozkových kolies len pár sekúnd po štarte z medzinárodného letiska v San Franciscu. Kolleso skončilo na zamestnaneckom parkovisku a poškodilo viacero vozidiel. Boeing 777, ktorý viezol 235 pasažierov a 14 členov posádky, musel núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v Los Angeles, informuje Los Angeles Times. K zraneniu osôb nedošlo a lietadlo bolo odtiahnuté.

Boeing pod dohľadom

FAA zareagovala na sériu incidentov a vykonáva "zvýšený dohľad" nad United Airlines, informoval USA Today. Boeing je už nejaký čas pod silným tlakom kvôli obvineniam z bezpečnostných nedostatkov v jeho lietadlách. Obzvlášť veľký rozruch vyvolal incident z januára, keď na Alaska Airlines 737 MAX 9 počas letu odpadol kryt dverí kabíny a lietadlo muselo núdzovo pristáť.

Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) v pondelok nariadil aj inšpekcie viac ako 2 600 lietadiel Boeing 737 pre možné problémy so zásobovaním kyslíkom v prípade núdze.
 

Viac o téme: KolesoBoeingFAA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu