Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Brazílsky najvyšší súd dekriminalizoval vlastníctvo marihuany na osobnú spotrebu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRAZÍLIA - Vlastníctvo marihuany na osobnú spotrebu už v Brazílii nebude trestným činom. V utorok o tom hlasovaním rozhodol 11-členný senát sudcov najvyššieho súdu. Informuje agentúra Reuters a AP.

Senát ešte musí rozhodnúť o maximálnom množstve, ktoré bude považované za osobnú spotrebu a o termíne vstupu rozhodnutia do platnosti. Očakáva sa, že rozhodnutie môže padnúť už v stredu. Dekriminalizácia vlastníctva marihuany na osobnú spotrebu môže pomôcť zredukovať neustále rastúci počet väzňov v krajine. Mnohí boli obvinení z pašovania drog, hoci mali pri sebe iba malé množstvo marihuany, neboli ozbrojení a neohrozovali verejný poriadok, uvádza AP.

Marihuana napriek rozhodnutiu najvyššieho súdu zostane v Brazílii naďalej nelegálnou drogou. Nelegálnym zostáva aj jej predaj a užívanie na verejnosti. Diskusia o dekriminalizácii užívania marihuany prebiehala od roku 2015. Najvyšší súd schválil dekriminalizáciu vlastníctva na osobnú spotrebu v čase, keď sa brazílski politici snažia zmenou ústavy zakázať užívanie všetkých nelegálnych drog.

Viac o téme: BrazíliaSúdMarihuana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu