Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

Štyria muži vnikli do Sunakovej záhrady, zadržala ich polícia

Rishi Sunak
Rishi Sunak (Zdroj: TASR/AP Photo/Jon Super)

LONDÝN - Britská polícia v utorok popoludní zadržala štyroch mužov podozrivých z neoprávneného vniknutia na domáci pozemok britského premiéra Rishiho Sunaka v severnom Anglicku. O incidente informovala agentúra AP.

Polícia v grófstve Severné Yorkshire oznámila, že štyroch mužov zachytila na premiérovom pozemku krátko po poludní a jej príslušníci ich odtiaľ vyviedli. Štyria muži sú podozriví z neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok s priťažujúcimi okolnosťami.

Organizácia s názvom Youth Demand ("Požiadavky mládeže") zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku. Organizácia svoj protest zdôvodnila tým, že požaduje zbrojné embargo voči Izraelu. Volá tiež po zrušení licencií na ťažbu ropy a plynu, ktoré vláda udelila od roku 2021.

K incidentu došlo len niečo vyše týždňa pred parlamentnými voľbami v Spojenom kráľovstve. Tie rozhodnú o tom, či Sunak zostane pri moci. Prieskumy verejnej mienky a odborníci naznačujú, že po 14 rokoch vlády konzervatívcov sa vlády ujmú labouristi.

Viac o téme: PolíciaBritániaRishi Sunak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu