Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Šokujúca nehoda na letisku: S boeingom sa zrazilo smetiarske auto! Lietadlo bolo pripravené na odlet

Smetiarske auto narazilo do lietadla.
Smetiarske auto narazilo do lietadla. (Zdroj: X)

DALLAS - Pasažieri môžu byť pokojní. Za túto nehodu nemôže výrobca lietadiel Boeing.

143 pasažierov letu AA1716 z Greensboro (Severná Karolína) na medzinárodné letisko Dallas-Fort Worth (Texas) stálo na odbavovacej ploche pripravených vzlietnuť, keď zrazu lietadlom otriasol hlasný rachot: So 14-ročným Boeingom 737-800 spoločnosti American Airlines sa zrazilo zelené smetiarske auto.

archívne video

Lietadlo Ryanair počas pristávania, rolovania a odletu (Zdroj: Ryanair)

„Práve sme nastupovali, keď sme na niekoľko sekúnd pocítili veľmi silný náraz a potom ďalší,“ povedala pre stanicu WFMY News 2 pasažierka Joni Crofootová.

"Toto je niečo nové pre tých z nás, ktorí často cestujú lietadlom," napísal basketbalový tréner Steve Forbes. "Lietadlo sa začalo prudko triasť. To je zemetrasenie?!?! Nie, do lietadla narazilo iba smetiarske auto.“

Časť smetiarskeho auta, ktoré prevádzkoval zmluvný partner American Airlines, sa pri nehode odtrhla od vozidla a uviazla v ľavom krídle. Cestujúci fotografovali, ako posádka boeingu, letiskový personál a polícia obkľúčili lietadlo, prezerali škody a robili fotografie. A sú väčšie, ako sa na prvý pohľad zdá: „Lietadlo bolo vyradené z prevádzky kvôli opravám,“ vysvetlil hovorca American Airlines.

Všetci cestujúci a šesť členov posádky (dvaja piloti, štyri letušky) museli opustiť lietadlo a vrátiť sa na letisko. JIch let do Dallasu meškal niekoľko hodín a odviezli ich náhradným lietadlom.

American Airlines sa ospravedlnili: "Ďakujeme členom nášho tímu za ich profesionalitu a ospravedlňujeme sa našim zákazníkom za nepríjemnosti."

Viac o téme: ZrážkaSmetiarske autoBoeing 737
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu