Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Túra hrôzy: Úder blesku zranil 24 ľudí vrátane detí: 13 z nich museli hospitalizovať v nemocnici!

Túra sa pre skupinu ľudí skončila predčasne, prístrešok pod ktorým sa schovávali zasiahol blesk
Túra sa pre skupinu ľudí skončila predčasne, prístrešok pod ktorým sa schovávali zasiahol blesk (Zdroj: Facebook/GOPR Karkonosze)

JIZERSKÉ HORY – Na poľskej strane Jizerských hôr došlo vo včerajších popoludňajších hodinách k nešťastiu. V horskom teréne bolo v dôsledku zasiahnutia bleskom zranených až 24 ľudí.

Podľa horských záchranárov išlo o viacero úderov blesku. 13 osôb z 24 muselo byť priamo hospitalizovaných. Všetky osoby z miesta nešťastia evakuovali a odovzdali zásahovým tímom. Podľa šéfa krakonošskej pobočky poľskej horskej služby Adama Tkocza sa nikto vážne nezranil a nedošlo ani k ohrozeniu života. Niektorí z účastníkov utrpeli ľahké popáleniny, uviedol Tkocz pre Rádio Wrocław.

 

Medzi hospitalizovanými bolo aj 7 detí. Podľa dostupných informácii išlo o organizovanú skupinu, ktorá sa vybrala na poľský vrch Stóg Izerski. Keď ich popoludní zastihla búrka, celá skupina sa schovala do dreveného prístrešku, ten ale zasiahol blesk. Akcie sa zúčastnili dva tímy horských záchranárov ako aj 6 zásahových tímov z polície a hasičského zboru.

Viac o téme: BleskHospitalizáciaHorskí záchranáriPoľskoRádio WrocławĽahké popáleniny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu