Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

HOROR pri kosení trávy: Daniela (17) trafil BLESK! Prežíval muky, nevedel ani volať o pomoc

Mladého Američana Daniela (17) z Floridy udrel počas kosenia trávy blesk
Mladého Američana Daniela (17) z Floridy udrel počas kosenia trávy blesk (Zdroj: YouTube/FOX 35 Orlando, Getty Images)

ORLANDO – Mladý tínedžer z americkej Floridy mal šťastie v nešťastí. Počas bežného kosenia ho zasiahol blesk. V drvivej väčšine prípadov ide o smrteľný zásah, no mladík sa nielenže z toho dostal, ale aj opísal strašné momenty hrôzy, ktoré ho postihli.

archívne video

Nočné búrky dali Bratislavčanom poriadne zabrať: Blesky každú sekundu a silný lejak! (Zdroj: Tip čitateľa)

Bolo pondelok 15. júla popoludní a tínedžer Daniel Sharkey (17) z Floridy práve kosil susedovi trávnik. Na Orlando sa v tej chvíli valili veľké búrkové mraky, no Daniel im nevenoval žiadnu pozornosť a ďalej pokračoval v práci. Ako informuje News 6, myslel si, že trávnik stihne okosiť skôr ako začne pršať. Namiesto toho takmer prišiel o život. 

Moment hrôzy 

Daniela totiž počas kosenia trafil blesk. Na sociálnych sieťach sa objavili zábery, ako mladý tínedžer bunde zostal ležať v kŕčoch na zemi a nevie sa pohnúť. Keď ho zbadali susedia, rýchlo mu pribehli na pomoc.

"Len som to chcel rýchlo dokončiť, kým príde búrka. Bola to práca ešte na nejakých pár minút. Prišlo to ale nečakane. Zrazu som počul 'Bam!' a už som padal nehybne k zemi," hovoril Daniel už z lôžka nemocničnej izby. Spomína si, že na pár sekúnd stratil vedomie a keď sa prebral, ležal na chodníku a nevedel sa pohnúť ani hovoriť. 

"V prvom okamihu som vôbec netušil, čo sa vlastne stalo. Chcel som dokonca kričať, ale nedokázal som to. Len som tam ležal a čakal, kým ma niekto zbadá. Zdalo sa mi to ako večnosť, aj keď v skutočnosti ku mne pribehli prví ľudia do pár sekúnd," priblížil Daniel.

Niečo mu nesedelo

Mladík si najprv myslel, že odpadol od horúčavy alebo vyčerpania. Nesedelo mu však to, že ho bolelo celé telo. Dokonca začal strácať cit v prstoch na rukách aj nohách. Rodina Sharkeyových uverejnila aj fotografiu Daniela, kde má na ramene viditeľné stopy po údere blesku. 

Viac o téme: USAFloridaOrlandoúder bleskomDaniel Sharkey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu