Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Incident v Drážďanoch: Muž udrel člena krajne pravicovej AfD, útočník bol zadržaný

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DRÁŽĎANY - Člena nemeckej krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Hansa-Jürgena Zicklera v sobotu v Drážďanoch udrel do tváre muž, informoval hovorca strany. Informuje o tom agentúra DPA.

Drážďanská polícia incident potvrdila. Útočníka zadržali a bolo voči nemu vznesené obvinenie z trestného činu. Podozrivým je 47-ročný muž, ktorého vyšetrujú pre podozrenie z napadnutia, spresnila polícia. Agentúra DPA neuviedla, či 70-ročný Zickler pri incidente utrpel nejaké zranenia.

archívne video

Útočník na pražskej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami (Zdroj: Policie České republiky)

V uplynulých týždňoch došlo v Nemecku k viacerým útokom na starostov, ministrov, poslancov parlamentu či dobrovoľníkov. Jeden z najznámejších prípadov je ten z predošlého týždňa. Afganský imigrant zaútočil nožom na zhromaždení protiislamského hnutia Pax Europa v Mannheime. Pri incidente zahynul jeden policajt a piati ľudia boli zranení.

Hans-Jürgen Zickler
Zobraziť galériu (2)
Hans-Jürgen Zickler  (Zdroj: TASR/AP/Sebastian Kahnert)

V posledných týždňoch sa objavujú podobné incidenty aj v ďalších krajinách Európy. Na dánsku premiérku Mette Frederiksenovú zaútočil v piatok muž v centre hlavného mesta Kodaň a udrel ju. Po útoku bola Frederiksenová otrasená a zrušila svoj sobotný program. Pred vyše tromi týždňami bol zas spáchaný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica.

Viac o téme: NemeckoDrážďanyHans-Jürgen Zickler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu