Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Šok v Paname! Neznámy útočník strieľal na univerzite

(Zdroj: Getty Images)

PANAMA - Neznámy útočník strieľal v piatok na skupinu študentov v kampuse Panamskej univerzity v Paname. Pri incidente zahynul jeden človek a ďalší utrpel zranenia. Informuje agentúra AP.

Študenti v čase streľby pracovali v teréne v univerzitnom centre poľnohospodárskych vied, ktoré sa nachádza v provincii Veraguas asi 250 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Panama, oznámil na sociálnej sieti X rektor Panamskej univerzity Eduardo Flores Castro.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

Riaditeľ regionálneho kampusu univerzity, v ktorom prišlo k streľbe, Pedro Samaniego nebol svedkom streľby. V čase incidentu bol však v kampuse. Podľa Samaniega podišiel strelec ku skupine šiestich študentov prvého ročníka a približne o 11.00 h miestneho času začal bez slova strieľať. Jeden študent zomrel na mieste a ďalší bol postrelený a ranený, keď študenti z miesta utekali.

Útočník následne preskočil plot o ušiel

"O útočníkovi nevieme nijaké detaily. Iba, že prišiel a zastrelil toho študenta. Deti začali utekať a postrelený študent bol zasiahnutý do sedacieho svalu," povedal Samaniego. Zraneného študenta hospitalizovali, píše AP. Regionálna prokuratúra na sociálnej sieti X informovala, že vyšetruje v kampuse univerzity vraždu.

Viac o téme: SmrťObeťútok Škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu