Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Muža v Rumunsku zadržali po útoku zápalnou fľašou na izraelské veľvyslanectvo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUKUREŠŤ - Rumunské úrady zadržali v pondelok v Bukurešti cudzinca, ktorý na vchod izraelského veľvyslanectva hodil fľašu so zápalnou zmesou. Na mieste vypukol malý požiar, zranenia neboli hlásené, uviedli miestne médiá a polícia.

Podozrivého útočníka (34) zadržala protiteroristická jednotka rumunskej tajnej služby pred príchodom policajtov, oznámila polícia v Bukurešti. Dodala, že pravdepodobným cieľom muža bolo budovu zapáliť.Podľa miestnych médií je zadržaný občanom Sýrie. Hovorca polície pre televíznu stanicu Digi24 povedal, že incident bol motivovaný osobnou krivdou a nie medzinárodným kontextom vojny Izraela proti hnutiu Hamas v Pásme Gazy.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Izraelská ambasáda v Bukurešti vo vyhlásení uviedla, že muž "vytiahol zápalnú fľašu a hodil ju smerom k vstupným dverám do vestibulu budovy", keď sa k nemu priblížili ochrankári.

Izraelský veľvyslanec v Rumunsku Reuven Azar incident odsúdil a povedal, že "terorizmus nepozná hranice". Podozrivého označil za "násilného extrémistu", ktorého vypočúva rumunská polícia. Ambasáda poďakovala rumunským bezpečnostným a policajným zložkám za "rýchlu a účinnú reakciu". Polícia informovala, že cieľom vyšetrovania je zistiť okolnosti incidentu.

 

Viac o téme: VeľvyslanectvoZápalná fľašaútok RumunskoIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu