Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V Izraeli objavili telo zdravotníka: Predpokladali, že je rukojemníkom

Izraelskí vojaci v Gaze
Izraelskí vojaci v Gaze (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

TEL AVIV - Izraelská armáda v pondelok oznámila, že objavila telo izraelského zdravotníka, ktorý bol nezvestný od októbrového útoku Hamasu. Doposiaľ sa predpokladalo, že bol rukojemníkom v Pásme Gazy. Informuje agentúra AFP a Reuters.

Telo 35-ročného dobrovoľného zdravotníka Doleva Jehuda našli v kibuci Nir Oz, ktorý bol terčom útokov počas nájazdu militantov z Hamasu 7. októbra. "Počas brutálnych teroristických útokov 7. októbra Dolev opustil svoj dom v snahe zachrániť životy," uviedla armáda vo vyhlásení. "Dolev bol zavraždený teroristickou organizáciou Hamas 7. októbra a jeho telo sa našlo v kibuci Nir Oz," informovala ďalej armáda bez toho, aby spresnila, kde presne objavili pozostatky.

archívne video

Izraelská armáda objavila tunely, v ktorých Hamas zadržiaval rukojemníkov (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Doteraz sa predpokladalo, že Jehudu držia palestínski militanti ako rukojemníka v Pásme Gazy. V zajatí je jeho 28-ročná sestra Arbel Jehudová. Pri útoku Hamasu na Izrael zahynulo 1190 ľudí. Militanti tiež zajali 250 ľudí, z ktorých 120 je stále držaných v Gaze. Z nich 39 Izrael na základe výpovedí svedkov, forenzných a spravodajských informácií vyhlásil za mŕtvych. Izraelská odvetná ofenzíva v Pásme Gazy si doposiaľ vyžiadala na strane Palestínčanov 36.439 životov, väčšinou civilistov.

Viac o téme: VojnaZdravotníkIzraelGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu