Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Ruské noviny sú si isté: Tretia svetová vojna sa už nepozorovane vkradla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

MOSKVA - Kým štáty NATO postupne zmierňujú obmedzenia používania zbraní dodávaných Ukrajine, Vladimir Putin sa Západu opäť vyhráža eskaláciou konfliktu. Podľa ruských novín ide o „jednoznačné ultimátum“.

Zatiaľ čo štáty NATO postupne zmierňujú reštrikcie a umožňujú Ukrajine použiť dodané zbrane proti cieľom na ruskom území, Vladimir Putin obnovuje svoju hrozbu eskalácie v Európe.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 830 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Putin sa vyhráža NATO eskaláciou a „globálnym konfliktom“

Začiatkom minulého týždňa Vladimir Putin povedal, že krajiny NATO, „najmä tie, ktoré majú sídlo v Európe, najmä malé európske krajiny, by mali mať jasno v tom, čo je v stávke“, ak umožnia Ukrajine používať darované zbrane vo vnútri Ruska. „Mali by ste pamätať na to, že ide o malé a husto osídlené krajiny, čo je faktor, ktorý treba vziať do úvahy predtým, ako začnete prenikať hlboko na ruské územie,“ upozornil šéf Kremľa. "Táto neustála eskalácia môže viesť k vážnym následkom." Putin hovoril o „ďalšom kroku k vážnemu konfliktu v Európe, ku globálnemu konfliktu“. 

Tretia svetová vojna sa podľa ruských novín vkradla nepozorovane

Ruský denník "Moskovskij Komsomolets" informoval o vyhláseniach lídra Kremľa. Redaktor BBC Steve Rosenberg preložil článok a zdieľal video na platforme X. Putinove slová sú „úplne jednoznačným ultimátom“, uvádzajú noviny. „Tretia svetová vojna sa vkradla nepozorovane,“ píše sa v článku. "Dúfam, že ľudia na Západe počujú Putina nahlas a jasne a nebudú si myslieť, že blafuje."

V komentároch sú niektorí používatelia zdesení ruskými hrozbami:

  • "Pamätáte sa, keď Západ upokojoval hitlerovské Nemecko, pretože si myslel, že prinesie mier? Niekto by sa mal pozrieť do historických kníh, aby zistil, ako to dopadlo pre všetkých zúčastnených," uvádza sa v jednom z tweetov.
  • "Nezáleží na tom, či Putin blafuje alebo nie. Ak Západ ustúpi ruskému ultimátu zameranému na uľahčenie alebo upevnenie invázie do susednej krajiny, potom Putin a Si Ťin-pching pokojne zopakujú rovnaký trik inde. ústupok by vydláždil cestu k tretej svetovej vojne,“ hovorí ďalší užívateľ X.
  • "Všetky tieto noviny zabudli spomenúť, že Rusko by mohlo opustiť Ukrajinu a v regióne by bol mier," uvádza sa v jednom tweete.
  • "No, možno by mal Putin prestať s inváziou na Ukrajinu a priviesť svoju armádu domov. Hotovo...problém vyriešený," hovorí jeden z používateľov X.
Viac o téme: RuskoEurópaUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu