Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Orbán po verdikte súdu odkázal Trumpovi, aby "pokračoval v boji"

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/Bertrand Guay, Pool via AP)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v piatok na platforme X odkázal exprezidentovi USA Donaldovi Trumpovi, aby "pokračoval v boji". Orbán tak urobil v reakcii na štvrtkový verdikt newyorského súdu, ktorý uznal Trumpa za vinného vo všetkých 34 bodoch obžaloby v prípade podplácania výmenou za mlčanlivosť a s tým súvisiaceho falšovania obchodných záznamov. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

"Poznám pána prezidenta, je to čestný človek," píše Orbán, podľa ktorého Trump ako prezident vždy dával Ameriku na prvé miesto, že jeho osobnosť si získala rešpekt vo svete a že tento rešpekt využil na budovanie mieru. "Nechajme ľudí rozhodnúť v novembri! Pokračujte v boji, pán prezident!" dodal maďarský premiér. Trumpov prípad sa týkal podplácania poroherečky Stormy Daniels (vlastným menom Stephanie Cliffordovej) výmenou za jej mlčanlivosť.

Podľa výpovede 45-ročnej herečky mala s Trumpom v roku 2006, keď už bol ženatý so súčasnou manželkou Melaniou, viackrát pohlavný styk. Pred víťaznými prezidentskými voľbami v roku 2016 jej zaplatili za to, aby o tom mlčala. Exprezident bol tiež obvinený z falšovania obchodných záznamov, keď prostredníctvom svojho bývalého právnika Michaela Cohena pornohorečke pred voľbami v roku 2016 vyplatil 130.000 dolárov. Trump, ktorého porota uznala za vinného vo všetkých 34 bodoch obžaloby, obvinenia poprel.

Viac o téme: Súd Donald TrumpViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu