Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Pár obvinený z vraždy 5-ročného chlapca je vo väzbe

Matka zavraždila Janka už 9. decembra. Zobraziť galériu (2)
Matka zavraždila Janka už 9. decembra.

ÚSTÍ NAD LABEM – Okresný súd v Ústí nad Labem poslal do väzby 49-ročného muža a jeho priateľku Antoniu Staškovú (39), ktorých vyšetrovateľ obvinil z vraždy ženinho päťročného syna Jana Rokosa. Po dieťati pátrala polícia od augusta, v piatok neskoro večer ho objavili mŕtveho strážnici v osobnom aute v Českých Zlatniciach.

Obvineným hrozí výnimočný trest. Dnes by mala byť jasná aj príčina smrti malého chlapca. Maximálny možný trest pre bývalú priateľku a jej partnera žiada otec zavraždeného dieťaťa Roman Rokos. "Som rád, že oboch vzali do väzby, myslím, že za smrť môjho syna nesú rovnakú zodpovednosť. Dúfam, že budú v cele s tými najhoršími ľuďmi, a že tam budú poriadne dlho," povedal Rokos pre ČTK. Chce sa zúčastniť súdnych pojednávaní s obvinenými a na vyšetrovateľku, ktorá podľa neho rozhodovala pomaly, chce podať sťažnosť.

Pri hľadaní svojho syna po celej republike bol Rokos so svojou súčasnou priateľkou niekoľkokrát aj na mieste, kde neskôr zadržali obvinených. Svojho syna videl naposledy 22. mája. "Hneď, keď nám ho (Stašková) mala vrátiť, sme sa obrátili na políciu a začali sme syna hľadať. Mali sme v rukách rozsudok a predbežné opatrenie, pre nás to ale bol únos," povedal otec zavraždeného Janka. Podľa neho to policajti brali iba ako schválnosť od Staškovej. Vedenie polície postup kriminalistov, ktorí pátrali po nezvestnom chlapcovi, vyšetrí.

Zaparkované auto strážnici objavili pri kontrole areálu bývalého kravína. V aute boli s chlapcom aj obaja obvinení. Chlapca údajne zabila jeho matka už 9. decembra, s priateľom potom hľadali vhodné miesto, kde by sa mŕtvoly zbavili. Jan Rokos, ktorého súd zveril do starostlivosti otca, bol od augusta s matkou a jej druhom na neznámom mieste. Pár opustil bydlisko a s chlapcom cestoval po republike, pričom vyhľadával ubytovanie na krátku dobu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu