Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Päťročného chlapca objavili v aute mŕtveho, matku obvinili z vraždy

Po dieťati polícia pátrala niekoľko mesiacov, v piatok ho našli mŕtve.
Po dieťati polícia pátrala niekoľko mesiacov, v piatok ho našli mŕtve. (Zdroj: BLESK)

MOST - Česká polícia pátrala štyri mesiace po päťročnom Janovi Rokosovi z Tábora. Dieťa zveril súd otcovi, no napriek tomu s chlapcom cestovala matka po celej republike. V piatok večer objavili policajti malého chlapca mŕtveho v aute, v ktorom bola aj jeho matka s priateľom. Oboch obvinili z vraždy. Informuje o tom český server iDNES.cz.

Parkujúce auto našli strážnici neskoro večer neďaleko kravína v obci pri Moste. Okrem muža, po ktorom bolo vyhlásené pátranie objavili aj telo mŕtveho chlapca. Privolaný lekár skonštatoval, že dieťa zomrelo násilnou smrťou, uvádza iDNES.cz. Po chlapcovi pátrala polícia od augusta. Súd ho zveril do opatery otca, no matka Antonie Stašková (38) to nerešpektovala a dieťa odviezla.

Otec chlapca Roman Rokos sa obával o život svojho syna, pretože Stašková mala už pred Janom tri deti, z ktorých dve zomreli za záhadných okolností. "Obávam sa o jeho život. Ukázalo sa totiž, že Staškovej súd už kedysi jedno dieťa zobral, pretože ho týrala. Ďalšie dve jej zomreli za nevyjasnených okolností," povedal Rokos českému denníku Blesk začiatkom decembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu