Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Pri záplavách vo Vietname zomrelo 67 ľudí

Vietnam zasiahla už druhá vlna záplav za jeden týždeň.
Vietnam zasiahla už druhá vlna záplav za jeden týždeň. (Zdroj: ČTK)

HANOJ - Počet životov, ktoré si vyžiadali záplavy pustošiace centrálnu časť Vietnamu od minulého týždňa, sa zvýšil na 67 a krajina sa pripravuje na príchod tajfúnu, informoval úrad pre katastrofy v utorok.

V pondelok objavili sedem ďalších tiel obetí, čím sa ich počet po víkende zvýšil na 40. Išlo už o druhú vlnu záplav v krajine počas jedného týždňa. Prvá vlna si vyžiadala 27 ľudských životov. Osem osôb je stále nezvestných a stovky až tisícky ľudí sa stále zdržiavajú v zaplavených oblastiach. Tri telá objavili v provincii Phu Yen, ktorú živel postihol najviac, a štyri ďalšie v rôznych oblastiach regiónu, uviedol regionálny predstaviteľ pre prírodné katastrofy Duong Van Huong.

Úrady obetiam záplav rozdali viac ako 1 000 ton ryže, no podľa lokálnych predstaviteľov je potrebných ďalších 5 500 ton, uviedlo v utorok vo svojej správe ministerstvo pre kontrolu záplav a búrok.

Blížiaca sa tropická búrka Peipah medzitým naberá na sile a jej sila sa zvýšila na úroveň tajfúnu sprevádzaného vetrom s rýchlosťou 133 km/h., informovalo národné meteorologické centrum. Očakáva sa, že tajfún so sebou prinesie prudké dažde, ktoré zasiahnu centrálny Vietnam koncom tohto týždňa.
Vietnam je oblasťou častých záplav a búrok, ktoré každoročne pripravia o život stovky jeho obyvateľov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu