Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Pri Kapverdských ostrovoch sa utopili imigranti z Afriky

MADRID - Najmenej sedem ilegálnych imigrantov zahynulo neďaleko Kapverdských ostrovov pri pokuse preplaviť sa na lodi na španielske Kanárske ostrovy, informovali vo štvrtok španielske úrady.

Uviedli, že počet obetí sa môže zvýšiť až na 56, pretože na lodi z Afriky sa plavilo 57 osôb, a na palube sa našiel iba jediný živý človek. Španielska rybárska loď objavila potápajúce sa plavidlo so siedmimi telami a jedným "veľmi slabým" stroskotancom na palube severne od Kapverdských ostrovov, uviedol hovorca záchrannej služby.

Jediný Afričan, ktorý prežil, povedal záchranárom, že "na palube lode mohlo byť približne 50 ľudí," povedal hovorca pre agentúru AFP. Španielske ministerstvo vnútra uviedlo: "Vieme, že loď vyplávala s 57 pasažiermi na palube".

Kanárske ostrovy ležiace neďaleko marockého pobrežia sú v posledných rokoch magnetom najmä pre utečencov z krajín subsaharskej Afriky, ktorí sa chcú dostať do Európy. Každý rok zahynie pri pokusoch dostať sa na ostrovy neznámy počet ľudí. V júli sa približne 50 Afričanov stratilo po tom, ako sa ich loď potopila neďaleko ostrova Tenerife.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu