Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Vládne sily prepadli centrálu OSN v Mogadišo

MOGADIŠO - Somálske vládne sily v stredu v hlavnom meste Mogadišo prepadli centrálu OSN a zadržali hlavného predstaviteľa Svetového potravinového programu (WFP), uviedol nemenovaný predstaviteľ organizácie.

"Asi 30 somálskych vládnych síl vo dvoch vojenských nákladných vozidlách vyzbrojení guľometmi prepadli centrálu OSN, násilím vnikli do kancelárií a zatkli Idrisa Mohameda Osmana," povedal predstaviteľ OSN, ktorý chcel zostať v anonymite. "Odviedli ho do prezidentského paláca a my nevieme, prečo ho zatkli," dodal. Incident potvrdil aj hovorca WFP Peter Smerdon v kenskej metropole Nairobi.

Násilie v Somálsku prinútilo mnohé humanitárne organizácie opustiť krajinu, alebo sa spoľahnúť na miestnych pracovníkov, ktorí riadia limitované operácie. Etiópiou podporované somálske vládne sily bojujú v krajine proti povstalcom po vytlačení islamského hnutia z južných a stredných oblastí začiatkom roka. Odvtedy povstalci uskutočnili sériu útokov prevažne v metropole Mogadišo proti armáde, etiópskym silám a vojakom mierových zložiek Africkej únie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu