Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Anonymous podporuje protestný pochod proti prepusteniu Dutouxovej družky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA,)

BRUSEL- Skupina aktivistov z hnutia Anonymous vyzvala dnes Belgičanov, aby sa zúčastnili na protestnom pochode proti prepusteniu Michelle Martinovej, bývalej životnej družke pedofilného vraha Marca Dutrouxa.

Pochod sa uskutoční 19. augusta v Bruseli. Organizátori chcú vyjadriť svoj nesúhlas s fungovaním belgického justičného systému, ktorý umožnil predčasné prepustenie Martinovej z väzenia.

Martinová bola odsúdená 30 rokov odňatia slobody za napomáhanie pri trestných činoch a ich utajovanie. Po 15 rokoch v zadržiavacej väzbe a vo väzení, však súd v Monse koncom júla vyhovel jej opakovaným žiadostiam o predčasné a podmienečné prepustenie na slobodu.

Pobyt vo väzení by mala vymeniť za dobrovoľný pobyt v kláštore klarisiek vo valónskej obci Malonne na juhu Belgicka.

Proti tomuto súdnemu rozhodnutiu sa zdvihla vlna odporu a občianskej nevôle, ktorá má po dvoch protestných zhromaždeniach v Malonne vyvrcholiť takzvaným "bielym pochodom" v centre Bruselu.

Prvý "biely pochod" sa v Bruseli konal v roku 1996 a zúčastnilo sa ho niekoľko stoviek tisíc Belgičanov. Verejnosť vtedy protestovala proti slabému justičnému systému, ktorý dovolil, aby páchatelia ako Dutroux opakovane unikali spravodlivosti.

Hnutie Anonymous vyzýva politikov, aby čo najrýchlejšie pozmenili nedostatočnú legislatívu a apeluje na ministerstvo spravodlivosti a súdne orgány, aby zrušili rozhodnutie súdu z Monsu o dočasnom prepustení Martinovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu