Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Tilman: Krajinu vedú kriminálnici

Pat Tilman (vľavo) so svojím bratom Kevinom. Brat padlého hrdinu kritizuje irackú vojnu.
Pat Tilman (vľavo) so svojím bratom Kevinom. Brat padlého hrdinu kritizuje irackú vojnu.

NEW YORK - Americká armáda zažíva tento mesiac najhoršie jatky od začiatku irackej vojny pred dva a pol rokom. Bilancia mŕtvych vojakov sa vyšplhala uplynulý víkend na 2 791. V tejto atmosfére teroru sa prihlásil k slovu Kevin Tilman, brat zabitého rangera a športovej hviezdy Pata Tilmana. Vodcov Ameriky označil za kriminálnikov.

Kevin Tilman verejne prehovoril vôbec po prvýkrát od tragickej smrti brata v apríli 2004 v Afganistane. Pata vtedy pri nočnej potýčke omylom zastrelili spolubojovníci z elitnej jednotky U. S. Rangers. „Akosi došlo k tomu - čím viac vojakov umrie, tým viac sa naša ilegálna ofenzíva stáva legitímnou,“ povedal Kevin, ktorý tiež nerozumie apatii Američanov. „Nejakým spôsobom sú tí istí nekompetentní, samoľúbi, bezmocní, prázdni a zákerní kriminálnici stále vo vedení krajiny. Nejakým spôsobom sú stále tolerovaní a nikto nie je za nič zodpovedný,“ vyhlásil Tilman.

Pat a Kevin sa prihlásili do armády v roku 2002 po teroristických útokoch 11. septembra 2001. Pat ako hviezda amerického futbalu odmietol kontrakt za 3,6 milióna dolárov a narukoval. Obaja bratia sa zúčastnili na invázii v Iraku, neskôr ich prevelili do Afganistanu. Tam Pat na jar 2004 tragicky zahynul.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu