Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Veľká PRÁVNA poradňa: Čo s nefér susedom, nezaplateným výživným či majetkom pri rozvode?

Dobrý deň. S exmanželom máme postihnuté dieťa, ktoré bude celý život odkázané na pomoc iného. Teraz platí na neho výživné, ale to je všetko. Žiadna iná starostlivosť. Prosím, dokedy bude musieť podľa zákona platiť výživné? Ďakujem

Ak Váš syn nie je schopný sám sa živiť, rodičom nezanikne vyživovacia povinnosť a v týchto prípadoch trvá vyživovacia povinnosť rodičov po celý život. Pokiaľ sa teda nič nezmení, o syna sa budete starať len vy a syn dovŕši plnoletosť, otec bude naďalej povinný platiť na syna výživné.

Dobrý deň, rozvádzam sa. Môj manžel podal návrh. Deti nemáme. Ja s rozvodom súhlasím. Nechcem však, aby sa náš dom delil v ½, chcela by som ho celý pre seba a radšej vyplatiť manžela. Bude na to na pojednávaní priestor? Ďakujem.

Dobrý deň, rozvodové konanie a konanie o vyporiadanie bezpodielového spoluvlastníctva manželov (kde sa vyporiadava majetok) sú dve odlišné konania. Majetok sa vyporiadava až následne po právoplatnosti rozsudku o rozvode manželstva. V rozvodovom konaní sa teda majetok v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov vôbec nerieši.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu