Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Slovensko podporuje ambície Moldavska stať sa členom Európskej únie, vyhlásil premiér Fico

Dorin Recean a Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Dorin Recean a Robert Fico (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Slovensko podporuje vstup Moldavskej republiky do Európskej únie (EÚ). Uviedol to na tlačovej konferencii v Bratislave predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), ktorý v utorok prijal moldavského premiéra Dorina Receana. Ten pricestoval so svojou delegáciou na oficiálnu návštevu SR.

"Prioritnou témou, ktorej sme celkom pochopiteľne venovali najviac priestoru a pozornosti, je téma ambície Moldavskej republiky stať sa členským štátom EÚ," spresnil slovenský premiér.

VIDEO Premiéri SR a Moldavska hovorili najmä o ambícii Moldavska stať sa členom EÚ

Premiéri SR a Moldavska hovorili najmä o ambícii Moldavska stať sa členom EÚ (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Fico konštatoval, že medzi SR a Moldavskou republikou neexistujú žiadne otvorené politické otázky. "Preto sa môžeme sústrediť na lepšiu ekonomickú spoluprácu, ako aj na spoluprácu v zásadných politických otázkach. Vzájomný obrat medzi SR a Moldavskou republikou je celkom zaujímavý, pohybuje sa na úrovni okolo 120 až 130 miliónov eur. Napriek tomu sa spoločne domnievame, že je priestor na zvýšenie tohto obratu a na čulejšiu komunikáciu a spoluprácu podnikateľského sektora, a to tak zo Slovenska, ako aj z Moldavskej republiky," priblížil Fico.

Dorin Recean a Robert Fico
Zobraziť galériu (2)
Dorin Recean a Robert Fico  (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Moldavsko sa chce sa stať členským štátom EÚ, k tejto otázke bude u nás 20. októbra dôležité referendum. Podpora Slovenska je pre nás dôležitá. Ďakujeme preto za veľmi jasnú podporu zo Slovenska na našej ceste do EÚ," doplnil Recean.

Viac o téme: Robert FicoEurópska úniaMoldavskoDorin Recean
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu