Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Dráma v Košiciach: Šéf záchranárov chcel podpáliť dom s manželkou a dcérkou (10)!

Ján chcel dom údajne podpáliť
Ján chcel dom údajne podpáliť (Zdroj: int, TASR)

KOŠICE - Riaditeľovi jednej z najznámejších záchranných služieb na Slovensku hrozí basa. Košičan Ján J. ešte koncom októbra ohrozoval vlastnú rodinu, keď prízemie domu, kde býva spolu s manželkou a 10-ročnou dcérkou polial benzínom a vyhrážal sa, že ho podpáli.

Dráma sa odohrala krátko pred polnocou 28. októbra v rodinnom dome na Narcisovej ulici v obci Geča (okres Košice-okolie). Riaditeľ divízie hasičských služieb pre strednú a východnú Európu Ján J. mal prízemie vlastného rodinného domu poliať asi 15 litrami benzínu a údajne hroziť, že ho podpáli. Informoval o tom denník Korzár.

Pekelný plán šéfovi záchranárov prekazila polícia, ktorá po pohľade na horľavinou poliatu dlážku ihneď zalarmovala hasičov. Tí v dome našli aj vystrašenú Jánovu manželku spolu s 10-ročnou dcérkou. Obom odporučili, aby v dome radšej neostávali a miestnosti dôkladne vyvetrali. Hasičskí záchranári ponúkli žene aj ošetrenie, no odmietla.

Jána na mieste zatkli a odviezli do policajnej cely, kde si vypočul verdikt. „Osoba bola obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, páchateľovi za takýto skutok v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ odpovedal nám košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Prípad bol ukončený v superrýchlom konaní.

Zaujímavé však je, že voči Jánovi nevzniesli žiadne iné obvinenie. V prípade, že by svoje hrozby naplnil a dom podpálil, totiž ohrozoval život manželky aj dcérky. Polícia však tvrdí, že všetky okolnosti dôsledne prešetrila a na vznesenie ďalšieho obvinenia nebol dôvod. Príbuzní Jána totiž akékoľvek vyhrážanie či poškodzovanie majetku odmietli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu