Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Fanúšikovia v STRACHU: Člen legendárnej kapely The Cure má LEUKÉMIU!

(Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Legendárna britská alternatívno-rocková kapela The Cure prežíva náročné obdobie. Jej klávesák Roger O'Donnell (68) sa totiž pasuje s vážnymi zdravotnýmu problémami. Ako prezradil, už rok sa lieči na leukémiu!

Hudobník správu oznámil na sociálnych sieťach pri príležitosti mesiaca osvety o rakovine krvi. „September je mesiacom informovanosti o rakovine krvi, takže je to dobrá príležitosť k dialógu o týchto ochoreniach. V septembri minulého roka mi bola diagnostikovaná veľmi vzácna a agresívna forma lymfómu. Niekoľko mesiacov som príznaky ignoroval, ale nakoniec som šiel na vyšetrenie a výsledok biopsie bol zničujúci,“ napísal O'Donnell. 

Aktuálne má za sebou už 11-mesačnú liečbu pod vedením najlepších špecialistov na svete, ktorí sa radia s tímami, ktoré vyvinuli podávané lieky. „Mal som výhody najnovšej sci-fi imunoterapie a niekoľkých liekov, ktoré sa prvýkrát použili pred 100 rokmi. Poslednou fázou liečby bola rádioterapia, ktorá bola zároveň jednou z prvých terapií vyvinutých proti rakovine,“ opísal hudobník s tým, že aktuálne je už v poriadku a prognóza je dobrá. „Smrtka klopala na dvere a my sme neotvárali.“

„Rakovina sa DÁ poraziť, ale ak vám ju diagnostikujú dostatočne skoro, máte oveľa väčšiu šancu. Takže choďte na vyšetrenie, ak máte najmenšie podozrenie, že máte príznaky. A ak poznáte niekoho, kto je chorý alebo trpí, porozprávajte sa s ním, každé jedno slovo pomôže, verte mi, viem to,“ dodal hudobník, ktorý sa poďakoval všetkým svojím blízkym a odborníkom, ktorí počas jeho boja stáli pri ňom. 

Viac o téme: The CureRoger O'Donnell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu