Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Slávny režisér prehovoril o prípade zastrelenej kameramanky: Bola to aj Baldwinova chyba!

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino (Zdroj: SITA/AP/Jordan Strauss/Invision)

LOS ANGELES - Svetoznámy filmový režisér Quentin Tarantino (61) sa v najnovšom rozhovore vyjadril k tragédii, ktorá sa stala pri natáčaní filmu Rust, počas ktorého došlo k smrteľnej nehode Halyny Hutchins. V ňom povedal, že na nehode má svoj podiel viny aj herec Alec Baldwin, ktorý spomínanú kameramanku neúmyselne usmrtil.

Tragédia počas natáčania, pri ktorej zomrela spomínaná Hutchins, dostala Baldwina niekoľkokrát pred súd. V osudnom momente to bol totiž práve on, kto zo zbrane vystrelil. Zbrojárku, ktorá bola za zbraň zodpovedná, odsúdili v apríli a za mrežami si posedí 18 mesiacov. Rovnaký trest hrozil aj hercovi, avšak ten do väzenia napokon neputoval.

K celej situácii sa najnovšie vyjadril aj uznávaný režisér Quentin Tarantino, ktorý má na svojom konte mnohé populárne filmy. Ten v podcaste Club Random povedal, že najväčšia časť viny patrí zbrojárke, avšak svoj podiel nesie na tragédií aj samotný Baldwin. 

„Myslím si, že v tejto situácii je z 90% zodpovedná zbojárka, ktorá zodpovedá za všetko, čo sa týka tej zbrane. Ale hercova zodpovednosť je zvyšných 10%. Aj ten je za to zodpovedný, je to zbraň. Do istej miery za to môže aj on," povedal jeden z najlepších režisérov svojej generácie. 

 

Viac o téme: Quentin Tarantino
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu