Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Alec Baldwin sa dozvedel verdikt v prípade zastrelenej kameramanky: Nečakaný zvrat… Herec neudržal slzy!

Alec Baldwin
Zobraziť galériu (3)
Alec Baldwin (Zdroj: SITA)

SANTA FE - Sudkyňa v Novom Mexiku zamietla obžalobu proti americkému hercovi Alecovi Baldwinovi, ktorý bol obvinený z neúmyselného zabitia v súvislosti so streľbou pri nakrúcaní westernu Rust. Urobila tak na základe pochybenia polície a prokuratúry pri zaobchádzaní s dôkazmi, napísala dnes agentúra AP, ktorá rozhodnutie súdu označila za náhle a prekvapivé.

Oneskorené objavenie týchto dôkazov počas súdneho procesu znemožnilo ich efektívne využitie a ovplyvnilo základy spravodlivosti konania,“ uviedla sudkyňa Mary Marlow Sommer a dodala, že prokuratúra nemôže proti hercovi rovnaké obvinenie znovu vzniesť.

Alec Baldwin
Zobraziť galériu (3)
Alec Baldwin

Sudkyňa už v piatok po troch dňoch pozastavila súdny proces, aby zvážila návrh obhajoby na zamietnutie prípadu kvôli sporným dôkazom o munícii. Hercovi právni zástupcovia uviedli, že neboli oboznámení s jedným z dôkazov - ostrými nábojmi, ktoré na mieste nakrúcania neďaleko Santa Fe zaistil úrad tamojšieho šerifa. Munícia sa neobjavila ani vo vyšetrovacom spise.

Baldwin po verdikte objal svoju manželku Hilariu a jeho sestra Elizabeth Keuchler sa rozplakala. Herec, ktorému hrozilo až 18-mesačné väzenie, potom opustil súdnu budovu bez toho, aby hovoril s novinármi.

Šesťdesiatšesťročný Baldwin pri natáčaní neďaleko Santa Fe v Novom Mexiku 21. októbra 2021 vystrelil z revolveru, v ktorom bol ostrý náboj. Zastrelil pri tom kameramanku Halynu Hutchins a postrelil režiséra Joela Souzu. Herec tvrdí, že zbraň vystrelila omylom a že sa riadil pokynmi namieriť ju na Hutchins, ktorá stála za kamerou. Povedal, že nevedel, že je nabitá ostrým nábojom. Obžaloba na začiatku procesu naopak uviedla, že herec porušil základné pravidlá bezpečnosti pri zaobchádzaní so zbraňou.

Alec Baldwin v objatí s manželkou Hilariou
Zobraziť galériu (3)
Alec Baldwin v objatí s manželkou Hilariou  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Alec Baldwin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu