Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

NAJDESIVEJŠÍ zážitok Fialovej z detstva: 40 minút visela v previse... Otec ju ODMIETOL vytiahnuť!

Zuzana Fialová v relácii Záhady tela
Zuzana Fialová v relácii Záhady tela (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Zuzana Fialová (50) je známa nielen svojím talentom, ale aj maximálnou otvorenosťou. V rozhovore jej neostala nič dlžná a prehovorila nielen o svojich vášňach, cestovateľských snoch, ale aj zážitkoch, ktoré ju formovali. A hoci na Zuzana javisku žiari, v súkromí je to žena s nohami pevne na zemi.

Pri otázke, či má rada vedomostné kvízy Zuzana Fialová okamžite s nadšením prikývla, má to však háčik. „Mám ich rada doma, pretože doma viem takmer všetko. V nejakom uvoľnenom stave sa nachádza môj mozog. Ale keď som v relácii, začínam byť paranoidná. Dajú mi otázku a ja hneď premýšľam - hmm, tam bude chyták, takže to bude určite úplne naopak ako si myslím,“ smeje sa herečka. Jedným dychom dodáva, že práve to, že vie priznať svoje medzery, považuje za jednu z najodvážnejších vecí, ktoré v živote robí. „Najodvážnejšie, čo v živote robím je, že keď neviem, tak ja to priznám. A nech si myslí, kto chce, čo chce,“ hovorí otvorene.

Kým mnohí z nás aktuálne bojujú s jesennou melanchóliou, herečka si toto obdobie, naopak, užíva naplno. „Ja mám jeseň rada, ja nemám melanchólie. Tým, že mám ten letný temperament, mňa práveže hrozne upokojuje jeseň a zimné obdobie. Mne to robí naozaj dobre,“ prezrádza. A čo ju baví najviac? „Hríby! Chodím na huby furt, vkuse. O šiestej ráno už sedím v aute na diaľnici do Malaciek, to som ja,“ hovorí nadšene. Herečka si však s láskou zaspomínala aj na dobrodružstvo so svojím otcom, ktoré dokonca v jej spomienkach utkvelo ako jedna z najkrajších spomienok na legendárneho horolezca. „V Granátových vežiach pri Sliezskom dome, keď sme liezli Granátové veže a mala som asi trinásť rokov. Na konci tej cesty som visela v previse a môj otec, ktorý mal veľmi silné ruky, ma nechal visieť. On už bol hore a povedal, že ma nevytiahne, nech sa vytiahnem sama. Visela som tam asi 40 minút. Najprv sme sa hádali, potom sme filozofovali o tom, či ma má vytiahnuť alebo či sa má človek vytiahnuť sám. To bol jeden z najkrajších rozhovorov v mojom živote,“ spomína s láskou.

Zo skál sme sa však presunuli späť na zem a boli sme zvedaví, aké má herečka cestovateľské sny. A vyzerá to tak, že jeden veľký si čoskoro splní. „Ja by som chcela autom prejsť Ameriku, z New Yorku až do San Diega. To je hrozne dlhá cesta. Tak to je jeden môj sen, že nepoznať Ameriku ako New York a Miami, ktoré poznám, ale aj tú druhú stranu, tak to si idem plniť.“ Tu sa však jej sny zďaleka nekončia...

Zuzana je fantastická herečka, no na svojom konte má už aj úspešný režijný počin. Čo je pre ňu kľúčovou esenciou pri výbere rolí? „Áno, vyberám si. Vždy podľa toho, kde cítim takú svoju komfortnú zónu, že ju prekročím,“ prekvapuje svojimi slovami herečka. Aj ona sama však miluje divadlo a rada je v pozicíi diváka. A dokonca za ním neváha aj vycestovať. „Chodím všade po svete na činohru, veľmi ma to baví, aj v Španielsku aj tam, kde nerozumiem, chodím. Ale veľmi ma to baví. V Globe, v Londýne robia v lete také akoby Shakespearovské predstavenia, ono je to veľmi dobre zrozumiteľné aj pre turistov. To, čo sa tam deje na tom javsku. Je to divadelne veľmi dobre urobené a výborné herecké výkony...Takže odporúčam.“ V rozhovore sme sa však vrátili aj do Zuzaniných školských čias a tu sa nám dostala skutočná perlička. Neuveríte totiž, čo si jedného dňa našla známa herečka v žiackej knižke. To naozaj?! Pozrite si video a nezabudnite sledovať vedomostnú šou Čo ja viem v piatok o 20.30 na Jednotke.

NAJDESIVEJŠÍ zážitok Fialovej z detstva: 40 minút visela v previse... Otec ju ODMIETOL vytiahnuť! (Zdroj: STVR)

Viac o téme: Zuzana FialováČo ja viemSTVR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu