Streda16. október 2024, meniny má Vladimíra, zajtra Hedviga

Z Knechtovej je vášnivá pútnička: Frajer z Dánska ju zoberie na ŽIVOTNÚ výzvu!

(Zdroj: Instagram KK)

BRATISLAVA - Bude to veľkolepé! Katka Knechtová potešila fanúšikov správou o turné, ktoré odštartuje v novembri.

Katka Knechtová už čoskoro vyráža na turné s názvom Svety, ktoré sľubuje, že bude naozaj výnimočným hudobným, ale aj vizuálnym zážitkom. Fanúšikovia sa tak majú na čo tešiť, radosť má však aj samotná Katka. „Ísť na turné je taký sviatok pre muzikanta, pretože sa môžeš vyblázniť a neustále posúvať hudobnú aj vizuálnu zložku,“ prezrádza. Speváčka nešetrila na prípravách a obklopila sa profesionálmi, ktorí pomohli zhmotniť jej predstavy a zdá sa, že urobila viac ako dobre. „Stage dizajn vymyslel Juraj Kuchárek, pracujeme na tom už skoro rok. Scéna sa vyrábala v Anglicku a nedávno prišla, takže teraz sme ju prvýkrát postavili,“ vysvetľuje. Režisér Richard Raimann, ktorý prijal výzvu zrežírovať celé turné, je podľa jej slov súčasťou úžasného dream teamu.

Víziou speváčky bolo, aby sa fanúšikovia na koncerte cítili akoby vstúpili do iného sveta. „Keď ľudia prídu na koncert, chcem, aby sa ocitli naozaj v inom svete, aby boli proste len tam – v mojom svete, a ja budem tak trošku súčasťou ich sveta,“ dodáva. Turné neprináša len nové vizuálne prvky, ale aj nové aranžmány piesní. Na tých Katka pracovala viac ako rok spolu s hudobníkom Adamom Kurucom. „Piesne majú až taký filmový charakter, aby prepojili vizuál s atmosférou a vytvorili krásnu emóciu,“ odhaľuje malú ochutnávku z pripravovaného turné. Na pódiu nebude chýbať ani ďalší klavirista, pričom spoločne s Adamom Kurucom predvedú štvorručnú hru na klavíri, ku ktorej sa pridá aj Katka.


Katka zjavne prežíva v živote opäť šťastné obdobie, a ako nám prednedávnom prezradila, zďaleka sa jej nedarí len po pracovnej stránke. Už nejaký čas je šťastná po boku partnera, ktorý je tiež jej veľkým fanúšikom. „Ešte predtým, než prišiel na Slovensko za mnou, si napočúval všetky pesničky. Síce náš jazyk je pre neho taká hatlanina, ako pre mňa ten dánsky, ale už ma rozozná,“ smeje sa speváčka.

Na budúci rok má však aj iné plány ako len koncertovanie. „Chcem si určite budúci rok oddýchnuť a keďže sme obaja vášniví pútnici, chystáme sa na dvojmesačnú cestu z Francúzska. Mali by sme uchodiť okolo 1700 km, tak držte palce,“ prezradila svoje ambiciózne cestovateľské plány. Dôvod, prečo sa na takéto potulky Katka vyberá, však zďaleka nie je len túžba po adrenalíne a cestovaní….

Z Knechtovej je vášnivá pútnička: Frajer z Dánska ju zoberie na ŽIVOTNÚ výzvu! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Viac o téme: Katka Knechtová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu