Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

PRVÉ VYSIELANIE novej moderátorky Na telo: Politickú diskusiu môderovať VÔBEC NECHCELA!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA - V nedeľu Markíza po niekoľkomesačnej pauze opäť odvysielala obľúbenú diskusnú reláciu Na telo. Aj s viacerými zmenami - tou najvýraznejšou je bez pochýb nová moderátorka Karolína Lacová. Zaujímavosťou je, že moderovať politickú diskusiu vôbec nechcela!

V máji tohto roka došlo v živom vysielaní Markízy k momentu, ktorý nenávratne zmenil podobu relácie Na telo. Moderátor Michal Kovačič sa totiž rozhodol verejne prehovoriť o fungovaní spravodajstva. To jeho zamestnávateľa nahnevalo natoľko, že spoluprácu s ním okamžite ukončil. Po piatich mesiacoch sa relácia na obrazovky opäť vrátila. 

A s viacerými zmenami. Tou najvýraznejšou je rozhodne nová moderátorka Karolína Lacová, ktorá do modro-žltej televízie prišla z verejnoprávnej STVR. Práve tam si prvýkrát vyskúšala moderovanie politickej diskusie... Pôvodne to však vôbec nechcela. 

PRVÉ VYSIELANIE novej moderátorky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tv Markíza)

„Prvá príležitosť prišla v mojom predchádzajúcom zamestnaní. Robila som v Slovenskom rozhlase, kde ma do toho v podstate donútili – ja som sa bránila, bránila, no nakoniec z toho bolo, že to budem robiť. Bolo to také rozhodnutie zhora, za ktoré som dnes vďačná,“ priznala v rozhovore pre markiza.sk. Pôvodne sa pritom o politiku vôbec nezaujímala. „Začínala som robiť rezort spravodlivosti, nejakú chvíľu som sa venovala zdravotníctvu. Až posledné roky, keď som bola v rozhlase, prišli väčšie príležitosti viesť politické debaty,“ priznala.

A aký je jej cieľ v Na telo? „Najväčší rešpekt mám z toho, aby divák dostal komplexnú informáciu, aby sme splnili služby pre diváka. Aby dostal zodpovedané to, čo chce počuť a aby sme priniesli obraz o tom, v akom stave je napríklad zdravotníctvo, v akom stave sú verejné financie. To sú oblasti, ktoré sa týkajú každého z nás,“ dodala. Diváci však moderátorke po prvom vysielaní radia, aby hosťom menej skákala do reči, no zároveň aby diskusiu držala pevne vo svojich opratách a keď je to potrebné, aby zakročila. 

Karolína Lacová
Zobraziť galériu (3)
Karolína Lacová  (Zdroj: TV Markíza)

Viac o téme: TV MarkízaNa teloKarolína Lacová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu