Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Michal Kovačič je späť! Zakladá vlastné médium, nebude v ňom sám

Michal Kovačič a Adel Ghannam Zobraziť galériu (2)
Michal Kovačič a Adel Ghannam (Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA – Michal Kovačič 31. augusta v Markíze definitívne skončil! Na dobro sa za ním zatvorili dvere, aby sa vzápätí otvorili ďalšie. Prezradil, čo bude ďalej robiť.

Po nezhodách s vedením Markízy dostal Michal Kovačič v televízii výpoveď a po tom, čo v živom vysielaní prehovoril o fungovaní v spravodajstve, musel sa z nej porúčať. Posledným augustovým dňom uplynul jeho posledný deň, čo bola definitívna bodka za 16 rokmi práce. O deň na to prezradil, kde plánuje zakotviť. Z médií sa nevytráca, ale zakladá vlastný spravodajský portál zameraný na videoobsah. Nový web sa bude volať 360°. „Zo slovenských televízií sa začali vytrácať nielen moderátori politických debát, ale najmä kritické reportáže a investigatíva. Projekt 360° zakladáme, aby to, čo v televíziách už ľudia nenájdu, našli u nás. Prinesieme každý deň kvalitnú kritickú žurnalistiku, nové zistenia a odhalenia, kontext zložitých káuz, rozhovory a reportáže. Slovensko už v histórii dokázalo zvládnuť rôzne ťažké skúšky. Demokracia však nedokáže prosperovať bez slobodných médií,“ napísal Kovačič na sociálnej sieti. Financovať ho chcú cez crowdfunding. „Chceme robiť nezávislú televíznu novinárčinu dostupnú pre čo najviac ľudí. Nepôjde to však bez vás. Potrebujeme preto vašu podporu, aby sme založili projekt 360°.“ Na rozbeh podľa moderátora potrebujú zhruba 500-tisíc eur.


Špecializovať sa chce na videá, teda politické rozhovory a reportáže z parlamentu či investigatívu. Na tomto projekte má spolupracovať aj Adel Ghannam, ktorý dal v Markíze výpoveď, nakoľko sa podľa vlastných slov so značkou Markíza nedokáže stotožniť. „Toto rozhodnutie sa vo mne rodilo niekoľko mesiacov,“ ozrejmil. „Vzhľadom na nostalgiu, ktorá sa mi so značkou spája, ma to mrzí. Vzhľadom na kolektív tých najúžasnejších ľudí, s ktorými som mal kedy česť pracovať, ma to mrzí oveľa viac. Je však čas sa posunúť ďalej," uviedol na sociálnej sieti. Druhou spolupracovníčkou má byť Barbora Šišoláková, ktorá uplynulý týždeň oznámila odchod zo Slovenskej televízie a rozhlasu.
 

Michal Kovačič a Adel Ghannam
Zobraziť galériu (2)
Michal Kovačič a Adel Ghannam  (Zdroj: psc)

Viac o téme: Michal KovačičAdel Ghannam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu